Muhabbit

Ripple, Yeni Likidite Hizmeti İle Brezilya Çıkarması Yapıyor!

Travelex Bank ile iş birliği yapan Ripple, kripto para iseteğe bağlı likidite (ODL) hizmeti ile Brezilya piyasasına giriyor. 

Ripple

Ripple Muhabbit

Travelex Bank ile iş birliği yapan Ripple, kripto para isteğe bağlı likidite (ODL) hizmeti ile Brezilya piyasasına giriyor. 

Ripple’ın ODL’si fiat paraların ülkeler arası transfer ve borsa işlemlerini hızlandırmak için XRP kullanıyor. 

Latin Amerika’da ODL’yi kullanan ilk bankanın Travelex olduğunun altını çizen Ripple, bankanın aynı zamanda Brezilya Merkez Bankası tarafından yabancı borsalarda işlem yapma hakkı tanınan ilk banka olduğunu da belirtti. 

“Brezilya Ripple için kilit piyasalardan biri. Nitekim, Latin Amerika’daki işlerimiz için Brezilya kripto para teknolojisine açıklığı ve finansal teknoloji yeniliklerine yönelik desteğiyle bir dayanak noktası oluşturuyor.” 

Şimdilik, Travelex ODL’yi yalnızca Brezilya ve Meksika arasındaki ödemelerde kullanacak. Şirket, bir yandan da hizmetlerini Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ve Asya’ya doğru genişletmek üzerinde çalışıyor. 

brezilya muhabbit

Ripple, Brezilya’da Kalıcı Olacak

Banco Rendimento, Remessa Online, Frente Corretora, Banco Topazio ve B&T Câmbio gibi diğer Brezilya şirketleri halihazırda RippleNet’i kullanıyor. Bir sınır ötesi ödeme sistemi olan RippleNet, 2019 senesinde Brezilya’da ofis açmıştı. 

Brezilya hızla kripto para merkezi olma yolunda ilerliyor. 17 Ağustos 2022’de gelen bir açıklamaya göre, kripto para ticaret platformu Mynt, resmi olarak Brezilya’da faaliyetine başladı.

İlginizi çekebilir: Brezilya, Kripto Para Merkezi Olma Yolunda İlerliyor!

BTG Pactual’ın Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho kısa süre önce yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer vermişti:

“Kripto para, dönüşüm için büyük potansiyele sahip, riskler ve fırsatlar getiren yeni bir teknolojidir. Piyasadaki ana kripto para birimlerine yapılan yatırımlara basit ve güvenli bir şekilde, çok sezgisel ve eksiksiz bir platformda, içerik ve finansal eğitimle doğrudan erişimi teşvik ediyoruz.”

Bir başka önemli Brezilya finans şirketi olan Brokerage XP de 15 Ağustos 2022 tarihinde bir kripto para ticaret platformu başlatmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version