Muhabbit

Ripple’ın Asya Faaliyetleri SEC Davasından Etkilenmedi!

Ripple’ın davalık olması, şirketin iş planını etkilememiş gibi görünüyor.

Ripple

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 1,3 milyar $’lık bir davanın ortasında bulunmasına rağmen, Ripple için işler her zamanki gibi devam ediyor.

Cuma günü Reuters’a konuşan Garlinghouse, şirketin şu anki SEC davasının ortasında APAC iş planında herhangi bir olumsuz geri tepki görmediklerini söyledi:

Bu dava, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faaliyetimizin önüne taş koydu, ancak Asya-Pasifik’te, bu durum dolayısıyla herhangi bir engel ile karşılaşmadık.

Aralık 2020’de SEC, Ripple ve yöneticilerini XRP satışı ile menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Garlinghouse şirketin Asya bölgesinde sıkıntı yaşamamasını, bölgedeki düzenleyicilerin netliğine bağlıyor. Garlinghouse, “Asya ve Japonya’da iş planımızı büyütmeye devam edebildik, çünkü bu pazarlarda yasal düzenlemelere ilişkin netliğe sahiptik.” dedi.

Nitekim Japonya ve diğer Asya-Pasifik ülkeleri, Ripple için her zaman elverişli olmuştu. Bildiğiniz gibi Ripple, Japon dev SBI Holdings ile sıkı bir ilişkiye sahip.

Bildiğiniz gibi Ripple, Mart 2020’de blockchain ödeme şirketi DeeMoney ile bir ortaklığa imza atarak, Güneydoğu Asya’ya doğru genişledi.

Garlinghouse ayrıca ABD borsalarının XRP tokenlerine desteği kesmesinin onları çok etkilemediğini, nitekim dünya genelinde 200’den fazla platformun, XRP’ye destek verdiğini açıkladı.

Tüm bunlarla beraber, Aralık ayında bir Ripple yetkilisi, şirketin müşterilerinin yalnızca %5’inin ABD’de ikamet ettiğini açıklamıştı. Hatta Garlinghouse, daha öncelerde, düzenleyici ortamın iyiye gitmemesi halinde şirketin ABD dışına taşınabileceğini bile söylemişti.

Bu arada, hem Garlinghouse hem de Chris Larsen, davanın reddedilmesi için dilekçelerde bulundu. Her iki şirket yöneticisinin avukatları, Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Uygulama Ağının daha önce XRP’yi bir sanal para birimi olarak sınıflandırdığını söylüyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version