Muhabbit

Ripple’ın Eski Danışmanı, Fed’e Atandı!

Fed cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Ripple’ın eski danışmanı Michael Barr, 2015 yılından 2017 yılına kadar Ripple Labs’ta danışman olarak görev almaktaydı. Aynı zamanda eski Başkan Barack Obama döneminde Hazine Bakanlığının finans kurumlarında Sekreter Yardımcısı olarak da görev almıştı.

Michigan Üniversitesi’nde finansal düzenleme dersleri de vermiş olan Michael Barr, Senato’dan onayı aldı. Michael Barr artık Fed’in denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine başlayacak. Barr’ın yeni atandığı bu görevinde, ilk olarak bankacılık sektöründeki kripto para ve stablecoin faaliyetleri ile alakalı çalışmalar yürütmesi beklenmekte.

Senato tarafından yapılan oylamada 28 olumsuz oya karşılık 66 olumlu oy kullanıldı ve Barr resmen Başkan Yardımcısı olarak atanmış oldu. Bu durumda Ripple’ın Eski Danışmanı Barr, Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı göreviyle Fed’in yönetim kurulundaki yedi isimden biri de olmuş oldu. Bildiğiniz üzere bu görevde daha önce Trump tarafından atanan ve dört yıl görevde kalmış olan sonrasında 2021 yılının Ekim ayında görevden ayrılan Randal Quarles yer alıyordu.

Michael Bar’ı Joe Biden da Destekliyordu!

Joe Biden muhabbit

Biden 2022 yılının Nisan ayında yapmış olduğu açıklamasında, Barr’ın bu görev için en doğru kişi olduğunu belirterek destek verdiğini açıkça dile getirmişti. O ifadeler ise şu şekildeydi.

“Barr, siyasi yelpazenin her yerinden güçlü bir desteğe sahip ve Senato tarafından iki taraflı olarak onaylandı. Bu işin partizan bir iş olmadığını belirterek, Amerikalılara adil davranılmasını sağlamak ve ekonomimizin istikrarını korumak için, ulusumuzun finansal kurumlarını düzenlemede önemli bir rol oynayacak.”

Daha Fazla NFT Haberleri için: NFT Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version