Muhabbit

Ripple’ın Kurucu Ortağı, Greenpeace’in PoS Protokolü Kampanyasına Destek Veriyor!

Madenciler ve geliştiriciler de dahil olmak üzere birçok topluluk, şu ana kadar Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan sistemde önerilen hiçbir değişikliği kabul etmedi.

Uluslararası çevreci sivil toplum örgütü olan Greenpeace‘in ABD merkezi, çevre çalışma grubu ve yerel aktivist kuruluşlarını içeren birçok çevre grubu, Bitcoin’in çevresel etkisini dünyaya duyurmak için bir kampanya başlattılar ve konsorsiyum oluşturdular.

“İklimi değil, kodu değiştir” isimli kampanyanın; New York Times, Politico ve The Wall Street Journal gibi büyük medya kuruluşlarında reklamı yayınlanacak.

Amaç, Ağın PoW Protokolünden PoS Protokolüne Geçişini Sağlamak

Kampanyanın amacı; Bitcoin topluluğunu, ağın mevcut (PoW) konsensüs algoritmasını değiştirmeye ikna etmek ve madencilerin işlemleri doğrularken daha az enerji gerektiren (PoS) konsensüs algoritmasına geçmesini sağlamak diyebiliriz.

5 yıl İçinde Bitcoin Enerji Krizine Neden Olabilir

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’nin son verilerine göre, Bitcoin ağı saatte yaklaşık 136 terawatt kullanıyor ve bu oranın Norveç ya da Ukrayna’dan daha fazla olduğu biliniyor. Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, yaptığı bir röportajda önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin ağının Japonya kadar güç tüketme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Kripto para endüstrisinin şu anda ikinci en büyük kripto parası olan Ethereum da PoW kullanıyor; fakat kısa bir süre içinde toplam enerji kullanımında %99,95’lik bir tasarrufla sonuçlanabilecek olan PoS konsensüsüne geçişin ortasında görünüyor.

Chris Larsen

Chris Larsen yaptığı röportajın devamında şu ifadeleri kullandı.

Ethereum değişiyorken, Solana ve Cardano gibi yeni protokollerden bazıları da düşük enerji üzerine kuruluyken, Bitcoin gerçekten aykırı kalıyor.

Chris Larsen ayrıca “iklimi değil, kodu değiştir” kampanyasının kesinlikle Bitcoin karşıtlığı olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir rakip olarak Bitcoin hakkında endişeleniyorsam, muhtemelen yapabileceğim en iyi şey onun bu yolda devam etmesine izin vermek olabilir çünkü bu sürdürülemez bir yol.

Chris Larsen, bu kampanyayı finanse etme kararının kısmen de olsa yatırımcıların bir değişiklik olmadıkça Bitcoin’den uzaklaşabileceğini hissetmesinden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca Bitcoin ve Ethereum’un başarılı olduğunu görmek istediğini belirtti. Tüm bunlarla beraber kampanyanın başarılı olup olmadığı ise henüz belirsiz.

Bitcoin Ağı Hala Satoshi Nakamoto’nun Tasarladığı Sistemde İşliyor

Bitcoin ağının çevresel etkisi çok uzun yıllardır tartışma konusu oldu. Yine de madenciler ve geliştiriciler de dahil olmak üzere birçok topluluk, şu ana kadar Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan sistemde önerilen hiçbir değişikliği kabul etmedi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version