Muhabbit

Ripple’ın Kurucu Ortağı San Francisco’yu Kameralarla Saracak!

XRP’nin kurucu ortağı, şehri kameralar ile donatarak suç unsurlarını ortadan kaldırmayı planlıyor!

brad garlinghouse

Crypto Mogul ve Ripple’ın kurucu ortaklarından biri olan Chris Larsen, San Francisco sokaklarına tamı tamına 1.000 adet yüksek teknoloji ürünü kameralardan kurmak için 4 milyar $’ın üzerinde ödeme yaptı. Açıklamalara göre Larsen’in asıl amacı, suç ve hırsızlık ile mücadele etmek.

New York Times tarafından yayınlanan bir habere göre, yakın zaman dilimi içinde corona virüs hastalığına yakalanıp iyileşen Larsen, 2011 yılında bahçesine giren bilinmeyen bir grup adamın etkisinde kalarak bu projeyi üstlenmiş. Larsen’i etkileyen en büyük olay ise, çocuklarının evde olmasıydı.

Kamu Güvenliği Adına “Alternatif” Sistem

Ripple’ın icra kurulu başkanı, bu projeyi alternatif bir kentsel güvenlik sistemi olarak gördüğümü belirtti. New York Times ise, San Francisco’da şiddet içerikli suç oranının yüksek olmamasına rağmen,mülk ile ilgili suçların birçok sakin için “baş ağrısı” haline gelmiş olduğunu belirtiyor.

Larsen tarafından kurulan bu güvenlik ağı, San Francisco’nun yaklaşık olarak 135 bloğunu kapsıyor. Larsen ayrıca, bazı karakolların internet ücretlerini üstlenmiş durumda. Bu durumun sebebi olarak ise, çoğu polis merkezinin iyi internet servisinin olmaması olarak iddia ediliyor.

Bir polis departmanı çalışanı New York Times’a şunları söyledi;

Departmanın kameraları yöneten kurumdan görüntüleri isteme süreci var. Ayrıca bu kurum, S.F.P.D’ye görüntüleri verip vermeme kararına sahip.

San Francisco’yu İzleyen Topluluk

Raporda ayrıca Larsen’in kurduğu ağın nasıl çalıştığı hakkında bilgiler de var.

Kameraların kurulacağı sırada, komşular bir araya geliyor ve kameraların nereye kurulacağına karar veriyor. Bu güvenlik sistemi mülk sahibinin takdirine bağlı olarak özel mülklere de kurulabilir. Muhtemelen San Francisco’da birçok ev ve işletme sahibi bu duruma karşı çıkmayacaktır. Görüntüler mahalle koalisyonu tarafından izleniyor ve kameralar 7 gün 24 saat kayıt halinde.

Geçtiğimiz günlerde, Wall Street Journal muhabiri Paul Vigna ile yapılan bir röportajda, Ripple’ın kurucu ortağı ve icra kurulu başkanı Chris Larsen, ABD’nin blockchain ve kripto para birimi endüstrisini “denemek, uygulamak ve düzenlemek” açısından çok yavaş kaldığını düşündüğünü belirtti.

Chris Larsen’in yaptığı bu hamle ile birlikte sizce suç oranları düşebilir mi?

Son Yazılar

Exit mobile version