Muhabbit

Robert Kiyosaki: Dünya Tarihinin En Büyük Ekonomik Çöküşü Yaklaşıyor!!

Ünlü yazar, dünya tarihinin en büyük çöküşünden önce kripto para alanına girilmesi gerektiğini söyledi.

Robert Kiyosaki Genel

Robert Kiyosaki Genel

Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, kısa süre önce yaptığı açıklamada, dünya tarihinin en büyük çöküşünden önce kripto para alanına girilmesi gerektiğini söyledi.

Bilindiği üzere “Zengin Baba Yoksul Baba“, Kiyosaki ve Sharon Lechter tarafından ortaklaşa yazılan 1997 tarihli bir kitaptır. Altı yılı aşkın bir süredir New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde yer alan kitabın, 32 milyondan fazla kopyası 109’dan fazla ülkede 51’den fazla dilde satıldı.

Daha önce de benzer açıklamalarda ve tahminlerde bulunan Kiyosaki şu ifadelere yer verdi:

“Dünya tarihinin en büyük çöküşünün geleceğini tahmin ediyorum.”

Ünlü yazar derin bir düşüş olacağı konusunda uyarıda bulunurken, her şeyin ucuz olduğundan, yatırımcılar için en iyi zamanların “ayı piyasası” olduğunu vurguladı. Ardından da temmuz ayında en sevdiği kelimenin “satış” olduğunu söylediği tweet’ini hatırlattı.

Ünlü yazar bunun yanında, varlık fiyatlarının düştüğünü ve özellikle gayrimenkul ve Bitcoin alabilmek için nakit pozisyonda olduğunu açıkladı.

ABD dolarının çökmekte olduğuna da değinen Kiyosaki, bu durumun, hükümetler tarafından kontrol edilmeyen kripto para birimlerinin genel kabul görmesine yol açtığını söyledi. ABD Federal Rezerv’inin ve Hazine’nin, doları yok ettiğini söyleyen Kiyosaki, hükümet ve ülkeyi yöneten birçok aktöre güvenmediğini söyledi.

Bu açıklamasının ardından ünlü yazar, tekrardan şu vurguyu yaptı:

“Kripto para alanına girmeyi istemek yeterli değil. Tarihin en büyük ekonomik çöküşünden önce, şimdi kripto para alanına girmenin zamanı geldi.”

Kiyosaki, genel ekonomik düzene ait görüşlerini, sosyal medya üzerinden sık sık paylaşıyor. Hatta son olarak yaptığı paylaşımda “yoksulların zengin olma zamanının” geldiğini açıkladı. Hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları ve gayrimenkulün çökmekte olduğunu söyleyen Kiyosaki, orta sınıfın daha önce tahmin ettiği gibi yok edildiğini kaydetti. 

Bitcoin Alabilmek İçin Nakitte Bekliyorum

Son birkaç aydır kripto paraların fiyatının dibe vurmasını beklediğini belirten Kiyosaki, yatırımcılara oldukça uzun bir süredir tavsiyeler veriyor. Bitcoin’in 1.100 doları test etmesini beklediğini açıkladıktan sonra, nakitte olduğunun duyurusunu tekrar yaptı.

Bitcoin‘in yanında, altın ve gümüşü de tavsiye eden yazar, ağustos ayında ekonomist Harry Dent’i dinledikten sonra 2 yıllık ABD hazine bonosu alma konusundaki fikrinin de değiştiğini söyledi:

“Fed veya Wall Street’in bastığı şeylere yatırım yapmıyorum. Aklımı açma zamanı.”

Son olarak Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda gümüşün de zamanla değerleneceğini dile getirdi:

“Gümüş yana doğru hareket ediyor. Gümüş 3-5 yıl 20$’da kalacak, ardından 100-500$’a tırmanacak. Yoksullar bile gümüş alabilir. Şimdi gümüş biriktirin.” 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version