Muhabbit

Robinhood Birleşik Krallık Lansmanını Süresiz Olarak Erteledi

Robinhood, genişleme planının bir parçası olan İngiltere lansmanını süresiz olarak askıya almaya karar verdi!

robinhood

Kullanıcı dostu arayüzü ve komisyonsuz işlem ticaretleri nedeniyle genç nesil arasında hızla popülerlik kazanan Silikon Vadisi merkezli hisse senedi ve kripto para yatırım uygulaması Robinhood, Birleşik Krallık lansmanını “süresiz” olarak ertelemeye karar verdi.

CNBC’ye göre 21 Temmuz tarihinde Robinhood, Kasım ayından bu yana bekleme listesinde olan İngiliz müşterilerine, şirketin yakın gelecekte kendi piyasasına odaklanacağını söyledi. Söylenenlere göre ise bekleme listesinde, 250.000 kişi var.

Robinhood’dan bir sözcü konu hakkında şunları söyledi:,

Son birkaç ay içinde dünyada çok şey değişti ve İngiltere lansmanımızı süresiz olarak ertelemek gibi çok ama çok zor bir karar aldık. Bir şirket olarak ABD’deki temel piyasamızı güçlendirmek için yeniden planlamalar yapıyoruz.

Ek olarak, açıklamada Robinhood’un küresel genişleme planlarının şimdilik askıya alındığını, yani uygulamanın bir süre daha boyunca ABD merkezinde kalacağı anlamına geliyor.

Robinhood’un İngiltere’deki genişlemesi 2019 yılından bu yana söylentiler dahilindeydi. Ticaret uygulamasının Birleşik Krallık’ta yasal düzenleme onayı alması ise 2019’un Ağustos ayında yaşanmıştı.

Yaklaşık 13 milyon kadar kullanıcısı olan uygulama, bu haberi bekleme listesindeki İngiliz vatandaşlar ile e-postayla paylaştı.

Şirket kullanıcılarına, “Bekleme listemizi iptal edip kısa bir süre içinde İngiltere web sitemizi kullanıma kapatacağız.” ve “Dünya son birkaç ay içinde çok değişti ve buna adapte olmaya çalışıyoruz.” gibi cümleler ile İngiltere müşterilerine veda etti.

Uygulamanın artan popülerliği

Robinhood’un popülaritesinin küresel karantina döneminde arttığı bildirildi. 2020’nin ilk çeyreğinde,  Y jenerasyonu odaklı uygulama rekor olarak 3 milyon adet yeni kullanıcıya ev sahipliği yapmış durumda.

Haziran ayında Robinhood, 20 yaşındaki müşterisi Alexander Kearns’ın borç durumundan ötürü intihar etmesi ile birlikte, kendini suçlamaların odak noktasında buldu. Her ne kadar Robinhood gizlilik sözleşmeleri nedeniyle belli başlı ayrıntıları paylaşmayı reddetmiş olsa bile, Kearns muhtemelen borsada işlem yapıyordu.

Robinhood o günden bu güne, uygulamasına daha fazla eğitim içeriği ekleyerek müşteri deneyimini iyileştirmeye dair söz verdi. Ayrıca şirket Amerikan İntihar Önleme Vakfı’na 250.000 $’lık bir bağış yaptığını da açıklamıştı.

Kendisini talihsiz bir olayın ortasında olan Robinhood, görünüşe göre bu tarz olayların tekrar yaşanmaması adına doğru adımlar atıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version