Muhabbit

Robinhood, Çalışanlarının Yüzde 9’unu İşten Çıkaracak!

Robinhood’un bu hamlesi Bitcoin işlemleri için Lightning Network desteği eklediğini açıklamasından sadece birkaç hafta sonra geldi.

Robinhood CEO’su Vlad Tenev’in 27.04.2022’de yaptığı açıklamaya göre şirket, çalışanlarının yüzde 9’unu işten çıkarmayı planlıyor.

Robinhood’un bu kararının gerekli olduğunu söyleyen Tenev sözlerine şöyle devam etti:

”Özellikle bu küresel çatışma, ekonomik belirsizlik ve yüksek enflasyon döneminde, müşterilerimizin yatırım yapma şeklindeki değişikliklere bakıyoruz ve bunlara duyarlı oluyoruz. ”

Ayrıca Robinhood’un mümkün olan her yerde otomasyon için dahili fırsatlara öncelik verdiğini ve şirkette yinelenen rollere ve iş işlevlerine sahip birçok kişi olduğunu belirtti.

CEO Vlad Tenev; 2020’den itibaren 2021 ortasına kadar Robinhood’un COVID-19 salgını, düşük faiz oranları ve teşvik kontrolleri nedeniyle hızlı bir büyüme döneminden geçtiğini söyledi. Çünkü evden çıkamayan insanlar, Robinhood uygulamasında para harcamak istediler.

Robinhood

Robinhood’un Büyüme Hızı Yavaşladı

Şimdiki durumda ise tüm dünyada pandemi kısıtlamaları azalmaya başladığı için, Robinhood’un büyümesi de yavaşlıyor. Robinhood’un en son kazanç raporlama dönemi olan 2021’in 4. çeyreğinde toplam geliri 2. ve 3. çeyrek rakamlarından daha düşüktü. (sadece 363 milyon dolar)

CEO Vlad Tenev ayrıca şu ifadelerde bulundu:

”2022 yılına kadar ürün ivmemizi hızlandırmaya devam edeceğiz ve Aracılık, Kripto Para ve Harcama/Tasarruf alanlarında önemli yeni ürünleri tanıtacağız.”

Robinhood’un bu hamlesi Bitcoin işlemleri için Lightning Network desteği eklediğini açıklamasından sadece birkaç hafta sonra geldi. Robinhood alım satım platformuna yeni kripto paraları ekleyerek kullanıcıların Solana, Compound, Polygon’un MATIC tokenı ve Shiba Inu‘yu alıp satmasını sağladı.

Daha fazla Robinhood haberleri için buraya tıklayınız.

Robinhood, hangi departmanların ya da rollerin işten çıkarıldığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak, şirketin insan kaynakları ve öğrenme-geliştirme ekiplerinden bazıları işten çıkarıldıklarını paylaştılar.

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version