Muhabbit

Robinhood Kullanıcıları GameStop Hisselerinde Sorun Yaşıyor!

GameStop hissesi için Robinhood mu kullanıyorsunuz?

Robinhood

Tartışmalı ticaret uygulaması Robinhood, platformundaki kısıtlı hisse seneti listesini daraltıyor. Ancak GME hisseleri buna dahil değil.

Robinhood’un internet sitesinden aldığımız bilgilere göre kısıtlı hisseler, GME, AMC, BlackBerry, Express, Genius Brands International, Koss, Naked Brand Group ve Nokia dahil olmak üzere sekiz farklı hisse senedine indirildi.

Daha öncelerde CNBC’nin bildirdiğine göre Robinhood, 29 Ocak’ta 50 hisse senedi için ticareti sınırlandırmıştı.

Yeni kısıtlamalara bakacak olursak, Robinhood kullanıcıları hala yalnızca bir GameStop hissesi satın alabiliyor. AMC ticareti ise 10 hisse ve opsiyon sözleşmesi ile sınırlı.

Robinhood’un kısıtladığı hisseler.

Firma, halihazırda daha fazla hisse veya sözleşmeye sahip olan kullanıcılarının, daha fazla pozisyon açabilmeleri adına varlıklarını satmak zorunda kalacaklarını da söyledi.

Yukarıda verilern limitlerden daha fazla sayıda hisse veya sözleşmeye sahipseniz, pozisyonlarınız satılmayacak veya kapatılmayacak. Ancak ilgili limitin altında olacak kadar varlığınızı satmadığınız sürece, bu menkul kıymetler için daha fazla pozisyon açamayacaksınız.

Robinhood, ticaret hizmetlerini eski haline getirebilmek için mücadele ettiği sırada, r/WallStreetBets topluluğu GME gibi hisse senetlerini tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarttı. 28 Ocak’ta Robinhood, GME hissesinin %1.400 yükselmesinin ardından GME alımlarını askıya aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu olayın ardından borsa platformunu inceleme altına aldığını ima etti ve “belirli hisse senetlerinin alım satım fiyatlarındaki aşırı oynaklıktan” dolayı endişeli olduğunu dile getirdi.

Robinhood’un GME’yi askıya alma kararı ticaret camiasında yaygın bir şekilde eleştirildi. Ayrıca Robinhood’un bu kararı, uygulamanın sayfasında 100.000 olumsuz yorum olarak geri döndü. Google’ın “sahte yorum” izleme sistemiyle beraber binlerce yorumun silinmesine rağmen, Robinhood uygulamasının puanı, 294.954 yorum ile 1 yıldız olarak görünüyor.

Devam eden sorunların ortasında, Robinhood kullanıcıları Twitter’da “#robinhoodboycott” etiketleri ile firmaya kin kusuyor. Ancak, GameStop hisseleri dolayısıyla sorun yaşayan tek şirket Robinhood değil. 30 Ocak’ta, çevrimiçi ticaret platformu IG Group Holdings, piyasadaki “aşırı dalgalanma” nedeniyle GME ve AMC’deki yeni pozisyonları kısıtlayacağını söylemişti.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version