Muhabbit

Robinhood’un 2. Çeyrek Gelirlerinin Büyük Bir Kısmı DOGE’dan!

Robinhood, DOGE ticaretinden ciddi gelir elde etmiş.

Robinhood

Robinhood

Robinhood’un yaptığı ikinci çeyrek toplantısında açıklananlara göre şirket, kripto para hizmetinden ciddi gelir elde etmiş.

18 Ağustos tarihinde şirketin açıkladığı ikinci çeyrek mali raporuna göre, Robinhood sağladığı kripto para hizmetinden 233 milyon $ elde etmiş. Bu arada Robinhood, 2020 yılının mali raporunda, kripto para hizmetlerinden sadece 5 milyon $ kazanmış.

Bu arada, DOGE’un yükselen popülaritesi ile birlikte Robinhood, bu elde ettiği gelirin %62’sini DOGE ticaretlerinden sağlamış.

Geçtiğimiz aylarda bildirdiğimiz gibi şirketin DOGE ile ilgili anıları var. DOGE’un ciddi anlamda yükseldiği dönemlerde, platform ciddi anlamda bağlantı problemleri yaşadı. Bu durum ise platformun geçici olarak servis dışı kalmasına sebep oldu.

Bu kazanç raporu, Robinhood’un halka açık bir şirket haline geldiğinden bu yana sunduğu ilk rapor olarak kayıtlara geçti.

Robinhood’un kurucu ortağı ve CEO’su Vlad Teev şunları söyledi:

Bu yeni nesil finansal sisteme Robinhood aracılığıyla ilk kez erişen insan sayısı, bizi gerçekten heyecanlandırıyor.

Bu arada Robinhood’un CEO’su, geçtiğimiz aylarda yaşanan GameStop olayından dolayı ifade vermişti. İddia edilenlere göre Robinhood, GameStop hisselerinde alım satımı durdurmak için büyük serbest fon şirketleriyle çalışmış.

Robinhood’un Gelirleri Geçtiğimiz Yıla Göre Arttı!

Robinhood’un bu çeyrekte elde ettiği toplam gelir ise, 565 milyon $ olarak hesaplandı. Geçtiğimiz senenin ikinci çeyreğine göre gelir, %131 oranında artış göstermiş. Bunun yanı sıra Robinhood’un aylık aktif kullanıcı sayısıysa, geçtiğimiz yıla göre iki kat büyüme göstererek 10,2 milyondan 21,3 milyona ulaşmış.

Robinhood tarafından tutulan varlıkların değeri ise, yıllık oranda üç katına çıkmış ve 102 milyon $’a tekabül etmekte.

Kripto paradan elde ettiği geliri artıran Robinhood, tüm bunlara rağmen 2. çeyrek mali raporunda 464 milyon $ zarar bildirdi. Zarar, genel olarak şirketin ödenmemiş borçlarını ve senetlerini temsil ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version