Muhabbit

Robinhood’un Geliri, Üçüncü Çeyrekte Yüzde 78 Düştü!

Şirketin üçüncü çeyrek geliri 51 milyon dolara düştü.

Robinhood

Robinhood

Robinhood, kripto para gelirlerinin ikinci çeyrekte 233 milyon dolar, üçüncü çeyrekte ise 51 milyon dolar olduğunu ve bir önceki çeyreğe göre gelirde %78 düşüş yaşadığını açıkladı.

Şirketin 26 Ekim tarihinde günü yayımlanan 3. çeyrek raporuna göre, kripto para biriminden elde edilen gelirler, işlem bazlı gelirin %19 oluşturuyor.

Bu gelişmenin ardından, Robinhood hisseleri, platformunun gelir beklentilerini yeterince karşılayamamasının ardından yaklaşık %8 oranında düşüş gösterdi.

Robinhood müşterilerinin yoğun olarak talep ettiği ürünlerden biri olan yeni cüzdan uygulaması, şirketi perakende yatırımcılar için tek durak noktası haline getirebilir. Şirket yaptığı açıklamasında, bir milyondan fazla müşterinin kripto para cüzdanına kaydolduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere, eylül ayında Robinhood Market, 2022’de daha geniş bir sunumla kripto para cüzdanlarını ekim ayında test etmeye başlamayı planladığını duyurmuştu. Şirket ayrıca, önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni cüzdanları test etmeye başlamak ve geri bildirim sağlamak için mevcut kripto para ticareti müşterilerini araştırmayı planladığını belirtti.

Şirket, yeni cüzdan uygulaması ile müşterilerin dijital para birimleri almasına, ticaretini yapmasına ve bunları Robinhood uygulamasına girip çıkarmasına izin vereceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili olarak yapılan yorumlarda, Robinhood’un Shiba Inu kripto para birimini platformunda listeleme talebinin, ticaretinde düşüşe yol açtığı düşünülüyor. Ancak şirketin son raporlarına göre kripto para gelirlerini %64’ü Dogecoin‘den gelmiş durumda.

Sorunlar Devam Edebilir

Şirket üçüncü çeyrek raporunda mevsimsellik, piyasa oynaklığı, perakende ticaret davranışı ve beklenmeyen piyasa olayları gibi çeşitli faktörlerin işini etkilediğini belirtiyor. Ayrıca, benzer sorunların 4. çeyrekte de devam edebileceği tahmininde de bulunuyor.

Ayrıca, Robinhood’un 3. Çeyrek raporundaki kripto para dışında, firmanın 365 milyon dolarlık toplam net geliri önceki çeyreğe göre %35 düşüş yaşadı. Aylık aktif kullanıcılar da ikinci çeyrekte 21.3 milyondan son çeyrekte 18.9 milyona düştü.

2015 yılında faaliyete başlayan Robinhood, müşterilerin kişisel finansal geleceklerini şekillendirmeye yardımcı olacak araçları kullanabilecekleri hisse senetleri, borsada işlem gören fonlar ve kripto para birimleri için komisyonsuz bir yatırım platformu olarak çalışmaktadır.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version