Muhabbit

RockX, Polkadot’a 20 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Yatırım programı ile yeni projeler desteklenecek.

Dijital varlık geliştirme şirketi RockX, önümüzdeki beş yıl içinde Polkadot (DOT) ekosistemini desteklemek için 20 milyon dolarlık bir yatırım programı başlattığını duyurdu.

Programa ait finansman, proje başına maksimum 500.000 $ değerinde DOT token ile sınırlandırılacaktır. Ayrıca ekip, geliştiricilere teknik konularda da destek sağlayacak. Şirket bu desteğin karşılığında ise, desteklenen projelerden token veya hisse alacak.

Halihazırda Polkadot, Cosmos, Solana, Oasis ve Terra için bir düğüm işleten RockX, aynı zamanda Asya merkezli Bitcoin madencilik tesisleri RockMiner’ı da işleten Alex Lam tarafından kuruldu.

CEO Lam, yatırım programını adının gizli kalmasını isteyen bir çok bireysel yatırımcıdan alınan mali yardımlar ile başlatıldığını söyledi. Bu gizli ortaklar, aynı zamanda Ethereum’un uzun vadeli destekçileri ve ciddi miktarda cüzdanında DOT  bulunduran yatırımcılar olarak tanımlanmaktadır. Lam bu yatırımcıları şu cümleler ile tanımlıyor:

“Bu ortaklar, 2015’ten beri Ethereum topluluğunda yer alan ve geçmişte yatırımlar ve üretim projeleri yoluyla Ethereum ekosistemini destekleyen kişiler”

Lam ayrıca, programa mali olarak destek veren yatırımcıların, hangi projelerin programa kabul edileceği konusunda  herhangi bir müdahalede bulunmayacaklarını dile getirdi. Program ile ilgili verilecek kararların sadece RockX ekibi tarafından alınacağını belirtti.

Yeni Projelere Destek

Programın şu an için herhangi bir projeye onay vermediği ancak, RockX’in halihazırda bazı ekiplerle ön görüşmelerde bulunduğu söyleniyor.

Polkadot’un, Polkadot Hazinesini kurmasından kısa bir süre sonra açıklanan yatırım programının Hazine ile hiçbir bağlantısı olmadığı dile getirildi. Hatırlanacağı üzere yakın zamanda blockchain platformu Polkadot, Polkadot hazinesini piyasaya sürmüştü. Topluluk tarafından seçilen konsey üyeleri tarafından yönetilecek olan havuz, mümkün olduğunca çok sayıda yeni topluluk projesini finanse etmek üzere oluşturulmuştu.

Oluşturulan bu programın “Dot” ağında projeler inşa etmek ve ortaya çıkan bu projeleri piyasaya tanıtmak üzere ortaya çıktığı açıklandı. Ayrıca Lam konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Güçlü bir teknik geçmişe sahip olan RockX, Polkadot’u da geliştirecek ve teknik olarak katkıda bulunacak”

RockX’te bir yatırımcı olan, Güney Doğu Asya Signum Capital’deki en büyük kripto fonu yöneticilerinden John Ng Pangilinan, RockX’in Polkadot ağını bir düğüm operatörü olarak korumaktan daha fazlasını yaptığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“RockX, teknik yeteneklerini ve yatırımcı ağlarını kullanarak blok zincirlerinin büyümesine yardımcı olmak için bir adım daha ileri gidiyor. Bu, endüstri için yeni bir işbirlikçi model oluşturacak “

Diğer Altcoin Haberleri İçin: Altcoin Haberleri

Diğer Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version