Muhabbit

Romanya Merkez Bankası, Blok Zinciri Projesi Elrond’a Ödeme İşleme Platformu Edinme Yetkisi Verdi!

Yeni girişimin potansiyel kullanım örnekleri arasında, stablecoinler ve kripto para destekli banka kartlarının çıkarılması yer alıyor.

banka romanya elrond

banka romanya elrond

Romanya Merkez Bankası, blok zinciri endüstrisinde bir satın alma işlemine onay verdi. Bu kapsamda banka, blok zinciri girişimi Elrond’a bir ödeme işleme platformu edinme yetkisi verdiğini duyurdu.

Yakın zaman önce yayımlanan bir duyuruya göre, Elrond, Twispay markası altında faaliyet gösteren elektronik para kuruluşu Capital Financial Services’i satın almak için onay aldı.

Şirketin yeni girişimi Twispay, birden fazla resmi para birimini destekleyen ve çeşitli ödeme yöntemlerini entegre eden uluslararası bir ödeme çözümü sunuyor. Visa ve Mastercard‘ın üyesi olan firma, bundan böyle doğrudan kart basımı işlemi yapabilecek.

Şirket ayrıca aldığı yeni onay ile birlikte, Romanya Merkez Bankası’ndan alınan yetkiye uygun olarak ödeme hizmetleri sağlama ve elektronik para basma lisansını da elde etmiş oldu.

Bunun yanında şirketin önü, Avrupa Ekonomik Alanı’nda faaliyet gösterebilmesi için de açılmış oldu.

Elrond, Twispay’i satın alımı ile, kendisini geleneksel finans ve kripto para birimi endüstrisi arasında bir köprü olarak kurmak için stratejik bir hamle yapmış oldu.

Satın alma ayrıca Elrond’u daha hızlı ve daha ucuz ödeme çözümleri için bir altyapı sunmak üzere stratejik bir konuma da getirmiş oluyor.

Ana Hedef Stablecoinler Olacak

Yapılan açıklamada yeni girişimin potansiyel kullanım örnekleri arasında, stablecoinler, kripto para destekli banka kartlarının çıkarılması yer alıyor. Ayrıca bunun yanında mevcut finansal sistemler için güveni ve verimliliği artıracak DeFi, NFT’ler ve diğer Web3 teknolojilerinin faydalarının da kullanıcılara iletilmesi yer alıyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Elrond şirket yetkilisi, yeni satın almanın en önemli hedefinin stablecoin ihraç etmek olduğunu belirtti:

“Ana hedef, Twispay’in AB’de hem ödemeler hem de değer transferlerde, potansiyel olarak kurumsal düzeyde resmi kullanım için kullanılabilecek stablecoinleri basmak için e-para lisansını kullanmaktır.”

Yeni girişim hakkında bir açıklama da Elrond kurucusu ve CEO’su Beniamin Mincu tarafından yapıldı:

“Romanya Merkez Bankası’nın bu dönüm noktası niteliğindeki kararı, AB vatandaşlarına ve yakında herkese, neredeyse anında ödeme süreleriyle, 100 kat daha az maliyetle değer akışından önemli ölçüde yararlanmanın kapısını açıyor.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version