Muhabbit

Ruble Cinsinden Kripto Para İşlem Hacmi Azalıyor!

Ruslar, uygulanan yaptırımlardan kaçmak için kripto paraları kullanmıyor.

Rusya Yaptırım Ruble

Rusya Yaptırım Ruble

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın kripto paraların küresel güvenliğe tehdit olarak nitelendiren açıklaması, gerçek dünya verileri ve uzman görüşü ile çelişiyor gibi görünüyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Rus bireylerin ve işletmelerin yaptırımları aşmak için kripto para birimleri kullandığına dair uyarıda bulundu.

Bununla birlikte, Chainalysis’ten alınan verilerine göre, 18 Mart 2022 itibarıyla günlük ruble cinsinden kripto para işlem hacmi, son rakamlara göre %50’nin üzerinde düştü ve 7,4 milyon dolara geldi.

Savaşın ilk zamanları ruble cinsinden kripto para işlem hacmi 7 Mart 2022’de 70 milyon dolarla zirve yapmıştı.

Ruble Cinsinden Kripto Para İşlem Hacmi

Bitcoin’in toplam günlük hacmi genellikle 20 milyar dolar ile 40 milyar dolar arasındadır. Rusların kripto para kullanımı toplam kripto para piyasa hacminin %1’i bile değil.

Bu yüzden Rusların yaptırımlardan kaçmak için kripto paraları kullandığını söylemek doğru olmaz.

22 Mart 2022 Salı günü Uluslararası Ödemeler Bankası, İnovasyon Zirvesi’nde yaptığı bir sunumda, kripto paralara şüpheci bakış açısıyla yaklaşan Lagarde, kripto paralarda ruble hacimlerini istikrarlı olduğunu ve 2021’den beri en yüksek seviyede gördüğünü söyledi.

Lagarde, Rus hükümetini hedef almadı. Ancak öncelikle Rus bireyleri ve işletmelerinin kripto para birimlerine yöneldiğini iddia etti.

Bununla birlikte Legarde, kripto para birimlerinin kesinlikle yaptırımlardan sıyrılmak için bir yol olarak kullanıldığını söyledi.

Kripto paralar bir tehdittir. Gerçekleşen birçok şüpheli işleme baktığımızda, suçlular ödemesini kripto paralar ile alıyor.


Lagarde’nin yaptığı yorumlar, bir veriye dayanmıyor ve daha çok olayları kişiselleştiriyormuş gibi görünüyor. Chainalysis ve Kaiko tarafından sağlanan veriler Legarde’nin tam tersini söylüyor.

Blockchain Derneği’nden Jake Chervinsky, Rusya’nın kripto paraları yaptırımlardan kaçmak için bir yöntemi olarak kullanma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Savaşa kadar rublenin cinsinden kripto para işlemlerinde bir artış oldu. Ancak sonrasında hacimler Şubat ayının başlarında görülen seviyelerin altına geri döndü.

Kripto para birimi Ukraynalı mültecilerin ülkeden kaçmasına yardım etmede rol oynuyor.

Ukrayna’ya Yapılan Bağışlar

İnsan Hakları Vakfı’nın Baş Strateji Sorumlusu Alex Gladstein, işgalden önceki haftalarda Ukrayna bankalarından para çekmeye çalışmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi ve şu anda Polonya gibi ülkelerden fonlarına erişmeye çalışan mültecilerin karşılaştığı zorlukları vurguladı.

Merkel Science’tan alınan verilerine göre, Ukrayna’ya kripto para aracılığıyla yapılan bağışlar son 3 ayda hızla arttı ve Ukrayna’ya yapılan toplam bağışlar şu anda 100,9 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version