Muhabbit

Rus Kripto Para Madencilerine Vergi Şoku!

Bir Rus milletvekilinden gelen açıklamaya göre bireysel kripto para madencileri sektörde yer alan şirketlere kıyasla daha yüksek oranda vergi ödemekle karşı karşıya kalabilir.

Rusya-Mining-Muhabbit

Rusya-Mining-Muhabbit

Rus Meclisi Duması’nın Endüstri Komitesi Başkanı Vladimir Gutenev’e göre bireysel kripto para madencilerinin geleneksel finansal sisteme vergi katkısı en az %15 oranında olacak.

Kripto para madenciliği yapan şirketlerden alınan verginin de en az %6 oranında olması gerektiğinin altını çizen Rus vekile göre kripto paraların ülkede menkul kıymetler olarak değerlendirilebilmesi için dijital paralar nakde çevrildiğinde bu paralardan bir gelir vergisi alınması şart. Diğer bir deyişle, Rus kripto para madencileri her ödül topladıklarında belirli bir oranda gelir vergisi ödemekle mükellef olacaklar.

İlginizi çekebilir: Proof of Work Nedir?

Kripto paralar Rusya’da hala yasal bir düzenlemeye sahip değil. Ülkenin kripto paralara yönelik tutumuna ilişkin hükümet kurumları arasındaki tartışma bir süredir devam ediyor. Rus Meclisi Duması’nın önümüzdeki günlerde konuya dair net bir düzenleme ile halkın karşısına çıkması bekleniyor.

Rusya Duma Meclisi

Rus Hükümet Kurumları Kripto Paralara Dair Görüş Ayrılığından Muzdarip

Rus Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde madencilik de dahil olmak üzere bir dizi kripto para operasyonuna yönelik genel bir yasak getirilmesi önerisinde bulundu. Ancak Rus Merkez Bankası kripto para karşıtı tutumunda diğer Rus hükümet kurumlarından beklediği desteği göremedi. Başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere pek çok hükümet kurumu, kripto para işlemlerinin genel olarak yasaklanmasındansa belirli düzenlemeler altında yasallaştırılması gerektiğini savunuyor.

Benzer bir görüşe sahip olan Rus federal hükümeti, kripto paralara dair içerisinde madenciliğin de ele alındığı yasal bir yol haritası hazırladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de geçtiğimiz günlerde ülkenin kripto para madenciliği söz konusu olduğunda enerji kaynakları sayesinde sahip olduğu avantajlı konuma değinerek konuya dair görüşünü belirtti.

Çin’in Mayıs 2021 tarihinden itibaren kripto para madenciliği yapanlara karşıt bir tutum sergilemeye başlaması Rusya’nın sektördeki önemini ve gücünü artırdı. Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin konuya dair yaptığı bir araştırmaya göre Rusya kripto para madenciliği söz konusu olduğunda Amerika Birleşik Devletleri ve Kazakistan’dan sonra gelerek dünyada 3. sırada yer alıyor. Ağustos 2021 tarihi itibariyle Rusya global Bitcoin madenciliğinin %11’ine ev sahipliği yapıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version