Muhabbit

Rus Sosyal Medya Ağı Vkontakte, Platformuna NFT Desteği Sağlayacak!

NFT’lerin desteklenmesiyle VK, platformun kullanıcı içeriğinden para kazanma ve telif haklarının korunmasını planlıyor.

Vk

Vk

Önde gelen Rus sosyal medya platformu Vkontakte, blockchain teknolojisini ve değiştirilemez tokenları (NFT’ler) kullanmayı planladığını açıkladı.

Şirketin yöneticisi, NFT’leri kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerden para kazanmak ve telif haklarını korumak için kullanacağını açıkladı.

Vk, NFT’leri kullanarak, sosyal medya platformu üzerinde oluşturulan içeriğin taklit edilmesini engellemek istiyor. Bununla birlikte içeriklerin benzersiz olmasını sağlayacak.

Şirketin direktörü Alexander Tobol, Vkontakte’nin kendi blok zincirini oluşturmaya çalışmadığını da ayrıca vurguladı. Popüler sosyal medya ağı, blok zinciri teknolojisini bir eklenti olarak kullanıp, kendi sosyal medya uygulanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Tobol sözlerine şu şekilde devam etti:

Bir NFT oluşturmak ve ardından bunu bir borsada listelemek kolaydır. Bizim burda yapmak istediğimiz, inanılmaz miktarda kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri NFT’leştirilmesini sağlamak ve izleyiciyle buluşturmak.

NFT’ler için küresel pazarın bu yıl 20 milyar ila 35 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor ve 2025 için ise bu tahminin yaklaşık 80 milyar dolar olacağı söyleniyor. Ancak NFT’lerle ilgili başka bir sorunun ise dolandırıcılık olduğu da konuşuluyor.

Ethereum ağındaki en büyük NFT pazarı olan Opensea, ücretsiz aracı kullanılarak oluşturulan tüm NFT’lerin %80’inden fazlasının sahte olduğunu kabul etti. Benzer nedenlerle, başka bir NFT pazarı olan Cent, fotoğraf ve ses NFT’lerinin ticaretini tamamen askıya aldı.

Sorunu çözmek isteyen Vkontakte, hem sosyal medyada hem de dünyanın en büyük plak şirketlerinin veritabanlarında bulunan tüm müzik ve video içeriklerinin doğrulanması için mevcut Content ID sistemini de kullanacak.

Vkontakte’nin NFT hamlesi ise; dünyanın önde gelen sosyal medya ağı olan Meta’nın, ocak ayında kullanıcılarına, NFT’ler oluşturmasına ve satmasına uygun ortam sağlamaya çalıştıklarını açıklamasından sonra geldi.

Plan; büyüyen dijital koleksiyon ürünlerininin pazarından yararlanmak için yapılıyor olabilir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version