Muhabbit

Rusya Pazarında Kripto Para Madencilik Ekipman Sıkıntısı Devam Ediyor!

Ülkedeki madencilik cihazı siparişleri yaklaşık %50 oranında düştü.

Rusya Mining Muhabbit

Rusya Mining Muhabbit

Rusya’da yürütülen kripto para madenciliği faaliyetleri için gerekli olan madencilik ekipmanı sıkıntısı 14 ayın en düşük seviyesine ulaştı. NSD-Info tarafından yayımlanan bir rapora göre, madencilik cihazı siparişleri yaklaşık %50 oranında düştü. Konu ile ilgili açıklama yapan kıdemli bir analist şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en büyük ülkesinde madencilik ekipmanına olan talep düşüyor. Azalan talep eğilimi son birkaç haftadır daha belirgin hale geldi.”

Ancak analist, durumun çok kötü olmadığını ve hâlâ bir miktar talep gördüklerini dile getirdi. Sadece bu yıl gözle görülür bir düşüş olduğunu belirten analist, Rus rublesinin dolar ve diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesinin bu durumda önemli bir rol oynadığı düşünüyor.

Bunun yanında, yakın zaman önce çıkan haberlere göre, son zamanlarda Rusya’da kripto para yasağı iddiaları gündeme geliyor. Ancak hükümet, kripto para birimlerini tamamen yasaklamak yerine düzenlemeler yapma tarafını seçti. Bu durumunda madencilik üzerinde etkili olduğu düşünülüyor.

Tahmin edilebileceği gibi, madencilik ekipmanlarına olan talepteki düşüş hem büyük hem de küçük üreticileri olumsuz yönde etkiledi. RBC bu konuyu şu şekilde dile getiriyor:

“Küçük şirketler, piyasa değişikliklerine o kadar hızlı tepki veremedikleri için daha fazla acı çekiyor.”

Daha küçük perakendeciler, esas olarak dağıtımcıların GPU talebi karşılanana kadar sevkiyatları durdurması nedeniyle, ASIC’lerin yeni sevkiyatlarını almakta güçlük çekiyor. Ayrıca, yerel haberlere göre, bazı büyük oyuncuların kripto para madenciliği yapan müşterilerine ilgili donanımları satmayı reddettikleri bildiriliyor.

Ruble’nin düşüşünden önce Rusya’nın büyük madencilik operasyonlarıyla imzalanan sözleşmeler, bazı şirketlerin ayakta kalmasına yardımcı oluyor.

Ruble’deki Düşüşün Madenciliğe Etkisi

Rubledeki düşüşün madencilik ekipmanları talebindeki etkileri düşünüldüğünde, madencilik ekipmanlarının fiyatlarına ruble cinsinden bakmak daha doğru olabilir.

Bu, talepteki düşüşün küçük şirketler üzerinde baskı yaratması muhtemel iken, daha büyük şirketlerin, kur dalgalanmalarına daha duyarlı olan gelişmekte olan ülkeler de dahil olmak üzere yeni pazarlara girebilecekleri anlamına geliyor. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version