Muhabbit

Rusya, ABD Doları Rezervlerini Dijital Varlıklarla Değiştirmeyi Düşünüyor!

Rusya, yeni hedefin, ABD hükümetinin yaptırımlarının getirdiği zorluklardan kaçınma çabalarıyla uyumlu olduğunu kaydetti.

Rus

Rusya Muhabbit

Rusya’nın dolar ile olan mücadelesi devam ederken, Dışişleri Bakanlığı’nın (MFA Russia) ABD dolarını yalnızca geleneksel itibari para birimleriyle değil dijital para birimleriyle de değiştirmeyi düşündüğü bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin, 19 Ekim tarihinde yerel haber ajansı Interfax’a verdiği röportajda, ülkenin, Rusya’nın uluslararası rezervlerindeki ABD dolarının payını ve yabancı ortaklarla anlaşmada kullanımını azaltma planlarını yineledi.

Yetkili, MFA Rusya’nın ABD dolarını diğer para birimlerinin yanı sıra “bazı dijital varlıklar” ile değiştirme olasılığını dışlamadığını söyledi:

“Uzun vadede ABD dolarını hem ulusal hem de bölgesel diğer para birimlerinin yanı sıra bazı dijital varlıklarla değiştirmek mümkün.”

Pankin, bu tür bir değişikliğin, yetki alanları ve işletmeler arasında yerleşik iş birliği modellerinin yeniden inşa edilmesinin yanı sıra yeni yerleşim sistemleri için yeni mekanizmalar oluşturulması da dahil olmak üzere hükümetin önemli çabalarını gerektireceğini de sözlerine ekledi.

Yetkili, Rusya’nın dolardan kaçınma kampanyasının, ülkenin ABD hükümetinin yaptırımlarının getirdiği zorluklardan kaçınma çabalarıyla uyumlu olduğunu kaydetti.

“ABD doları cinsinden ödemeler, Amerikan bankaları ve Washington’un şüpheli gördüğü herhangi bir işlemi engellemesine izin veren bir takas sistemi aracılığıyla yapılıyor.”

Pankin ayrıca, Rus hükümetinin euro veya diğer resmi para birimleri ile bu tür sorunlarla karşılaşmadığını ve şu ana kadar başka hiçbir ulusal para birimi için benzer önlemler planlamadığını da sözlerine ekledi.

Rusya Kripto Para Birimlerine İlgiyi Artırıyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamalar, Rusya’nın uluslararası yerleşim için kripto para kullanmaya olan ilgisini daha da güçlendiriyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol ticaretini çözmek için kripto para kullanmanın “biraz erken” olduğunu söyledi. Başkan ayrıca kripto para biriminin küresel olarak para transferi potansiyelini de kabul ettiğini belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version