Muhabbit

Rusya, CBDC Çalışmalarını Hızlandırdı! İşte Rusya’nın CBDC Planları!

Rusya CBDC çalışmalarını hızlandırdı. Rusya’nın söz konusu dijital ruble planlarını 2023’ün ilk çeyreğinde ortaya koyması bekleniyor.

Rusya, Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası birçok yaptırıma maruz kalmıştı. Yaptırımlardan kaçış aracı olarak da blockchain teknolojsine yöneldiği sıklıkla kamuoyuna yansıyordu. Kamuoyuna yansıyan son haberlere göre ise Rusya, dijital ruble çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Rusya’nın söz konusu dijital ruble planlarını 2023’ün ilk çeyreğinde ortaya koyması bekleniyor. Rusya Merkez Bankasının 2023 yılnın ilk çeyreceğinde iki olası sınır ötesi yerleşim modeli üzerinde çalışması da bekleniyor. Rusya, Ukrayna’ya savaş açmasıyla başlayan yaptırımlara karşı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanarak, sınır ötesi ödeme sistemi geliştirmeye hazırlanıyor.

İlginizi Çekebilir: Rusya, Gelecek Yıl, CBDC’nin Günlük Kullanımını Test Etmeye Başlayacak!

Rusya, CBDC Konusunda Kararlı!

Söz konusu ilk modelde çeşitli ülkelerin CBDC sistemlerini entegre etmek için Rusya ile ayrı ikili anlaşmalar sağlandığı görülüyor. Yapılan her anlaşma, ülkeler arasındaki varlıkların dönüştürülmesi ve transfer anlaşmalarının kurallarına uygun olması için uygulanıyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Rusya Merkez Bankası Nisan 2023 itibarıyla gerçek kullanıcılarla ve akıllı sözleşmelerin kullanımıyla dijital rublenin pilot testlerine başlayacaklarını kamuoyuna duyurmuştu.

Konuyla ilişkili olarak Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogátova, pilot çalışmada, bankaların çoğunun test operasyonlarına katıldığını belirterek şu ifadelere yer vermişti:

“Gelecek yıl nisan ayından itibaren gerçek müşteriler ve gerçek operasyonlarla bir pilot proje başlatmayı planlıyoruz.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version