Muhabbit

Rusya Halkı Yaptırımlar Dolayısıyla Birikimlerini Kaybedebilir!

Batı yaptırımlar sonrasında Rusya halkı, birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Rusya

Rusya-Yaptırım-Muhabbit

Batı ülkelerinin Ukrayna işgali sonrasında Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar perakende müşterilerini birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya bıraktı.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

Komünist Parti üyesi ve Duma Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Nikolai Arefiev’e göre yaptırımlar dolayısıyla Rus halkının birikimlerine devlet tarafından el konulması riski var.

Arefiev açıklamasında Rusya’nın döviz fonlarının bloke edilmesi durumunda hükümetin 60 trilyon ruble değerinde birikime el koyabileceğini dile getirdi.

Eğer tüm yabancı fonlar bloke edilirse hükümetin halkın birikimlerine el koymaktan başka bir seçeneği kalmayacak, ya da başka bir yerden sorunu çözmek için 60 trilyon ruble bulması gerekecek.

Arefiev Rusya’nın yurt dışında 640 milyar dolar değerinde altın ve döviz rezervi bulunduğunun da altını çizdi.

Rusya Duma Meclisi

Rusya Ekonomisi Yaptırımlar Karşısında Güçlük Çekiyor

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu resmî olarak başlatması Rusya’nın en büyük bankalarına yönelik bir dizi batı ülkesi yaptırımlarını tetikledi.

Yaptırımlara cevap olarak Dışişleri Bakanlığı yaptırımları cevapsız bırakmayacağını belirtti.

Gelişmeler sonrasında Rus rublesi tüm zamanların en düşük değerine ulaşarak dolar karşısında %35 oranında değer kaybetti.

Rusya borsası ve kripto para piyasası da benzer bir düşüş gerçekleştirerek Ağustos 2021 tarihinden bu yana ilk defa 1.7 trilyon dolar’ın altına düştü.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version