Muhabbit

Rusya, Kripto Para Madencileri İçin Özel Elektrik Tarifeleri Getirmek İstiyor!

Rusya Enerji Bakanlığı, konu ile ilgili çalışma başlattığını duyurdu.

Rusya Mining Muhabbit

Rusya Mining Muhabbit

Rusya Enerji Bakanlığı, kripto para madencilerinin son zamanlarda Çin’den ülkeye göç etmesinin ardından “sadece kripto para madencileri” için özel elektrik tarifeleri getirmek istiyor.

Yerel haber ajansı RBC tarafından yayımlanan bir habere göre, Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, otoritenin genel kullanım ile kripto para madenciliği arasındaki tarifeleri ayırt etmek için yeni bir çerçeve üzerinde çalıştığını duyurdu.

Shulginov, Rusya’daki kripto para madencilerinin konut tarifelerinde elektrik tüketmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Madencilerin düşük konut elektrik tarifeleri pahasına durumdan yararlanmasına izin veremeyiz. Güç kaynağının güvenilirliğini ve kalitesini korumak için madencilerin konut tarifelerinde elektrik tüketmesini yasaklamanın gerekli olduğuna inanıyoruz.”

Bazı Rus bölgelerinin, iddiaya göre ülke çapında kripto paralara yönelik bir baskının ortasında Çinli madencilerin ülkeden çıkması nedeniyle enerji tüketiminde patlayıcı bir büyümeyle karşı karşıya olduğu bildiriliyor. Bu kapsamda Çin’den yaklaşık olarak 1.700 kilometre uzakta bulunan Rusya’nın İrkutsk bölgesinde görülen enerji tüketimi oranları geçen yıla oranla neredeyse %160 artış gösterdiği belirtiliyor.

Irkutsk Valisi Igor Kobzev, yargı alanındaki enerji tüketiminin “çığ benzeri büyümesine” işaret ederek, madencilerin Çin’den çıkışıyla kötüleşen yasa dışı kripto para madenciliği faaliyetini suçladı.

Sibirya’nın en büyük bölgelerinden biri olan Irkutsk bölgesi, enerji kaynakları bakımından zengindir ve Irkutsk, Ust-Ilimsk ve Bratsk gibi şehirlerde birçok büyük hidroelektrik santraline ev sahipliği yapmaktadır. Bölge aynı zamanda, ülkenin en büyük kripto para madenciliği ortak yerleşim hizmetleri sağlayıcısı olan BitRiver’ın bazı kripto madenciliği veri merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

BitRiver’ın kurucusu ve CEO’su Igor Runets, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şirketin enerji bakanlığının en son girişimini tam olarak desteklediğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Yeni girişim oldukça adil ve ekonomik olarak sağlam. Ayrıca, madencilerin hukuk alanına girmesine yardımcı olacak, böylece devlet endüstriyi düzenlemeye yönelik ilk adımı atabilecek ve bu da nihayetinde tüm endüstrinin şeffaflığına yol açacak.” 

Runets, şirketin veri merkezi elektriğini ticari müşteri oranları üzerinden ödediğini ve “bireyselden 2,5 veya 3 kat daha fazla” ödediğini belirtiyor.

Rusya Madencilerin Odak Noktası Oldu

Bilindiği üzere Rusya, Çin madenci savaşının ardından Bitcoin madencilik faaliyeti için en iyi yerlerden biri haline geldi. Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, Rusya’daki Bitcoin madencileri, yalnızca Kazakistan ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından en iyi olan toplam küresel BTC madenciliği hash oranı dağılımının %11’ini oluşturuyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version