Muhabbit

Rusya Kripto Para Vergilerinden 13 Milyar $ Kazanabilir!

Rusya kripto para vergilerinden bir servet kazanabilir!

Rusya

rusya blockchain

Rusya, yetkililerin araştırmalarına göre her yıl 1 trilyon rubleye kadar (13 milyar $) kripto paralardan vergi toplayabilir.

Yerel bir Rus yayın kuruluşu The Bell, bildirilenlere göre hükümetin yıllık vergi gelirini tahmin eden bir analize ulaşmış durumda. Analizin yazarlarına göre Rus vatandaşları 214 milyar $’lık kripto paraya sahip. Yabancı borsalardaki kayıtlı Rus vatandaşlarının sayısı ise neredeyse 10 milyonun üzerinde.

Devlet kurumunun yaptığı araştırmalar, Rusya’nın en basit vergi usulüyle bile 146 milyar ruble ila 1 trilyon ruble arasında kripto para vergi geliri elde edebileceğini gösteriyor.

Rusya İki Tip Vergilendirme Çözümünü Araştırıyor!

Analiz yazısında iki olası vergilendirme tipinden bahsediliyor. Bunlardan ilki borsalar, aracı kurumlar ve OTC masaları gibi kripto para platformlarını ilgilendiren vergilendirme yöntemi. Tahminlere göre devlet, bu vergilendirme sistemi ile bu tür platformlardan yılda 90 ila 180 milyar ruble gelir elde edebilir. Bunun yanı sıra ülke eğer kişisel yatırımcıları da vergiye tabi tutmaya karar erirse, 606 milyar ruble daha gelir elde edebilir.

An itibarıyla %6’lık temel vergi dilimine odaklandığımızda, Rusya’nın 200 milyar $’lık kripto para piyasası, madencilik endüstrisi hariç tahminen 12 milyar $’lık gelir üretecektir. Bildiğiniz gibi Rusya, küresel kripto para piyasasının %12’sini kontrol ediyor.

Bununla birlikte analiz yazısı oldukça düzensiz ve karmaşık olan kripto para madenciliğine de işaret ediyor. Ayrıca analiz yazısı vergilendirme sisteminin tamamen basit usül formatında hesaplandığını belirtiyor. Yani Rusya’nın vergilendirme sistemi ilerleyen günlerde değişiklik gösterebilir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Rusya Merkez Bankası ve Ekonomi Bakanlığı arasında kripto paralar hakkında bir çatışma yaşanmıştı. Rusya Merkez Bankası kripto paraların yasaklanmasına dair destekleyici bir açıklama yaparken Ekonomi Bakanlığı, kripto paralardan ve kripto para madenciliğinden gelir elde edilebileceğini söylemişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version