Muhabbit

Rusya Kripto Paraları, Bir Para Birimi Olarak Kabul Edebilir!

Rusya, diğer birçok ülke gibi kripto paralara düzenleme getirmeye çalışıyor!

rusya kripto para

rusya kripto para

Rusya’da yapılan haberlere göre, Rusya’daki yetkililer dijital varlıkları ve kripto paraları bir para birimi olarak tanımaya hazırlanıyor.

Rus gazetesi Kommersant, 9 Şubat 2022 tarihinde kripto paralarla alakalı bir haber yaptı ve daha sonra tweet olarak da sosyal medyadan paylaştı.

Kommersant Twıtter

Atılan tweet’e göre; Hükümet ve Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceği konusunda bir anlaşmaya vardı. Kripto paraları, dijital finansal varlıklardan ziyade “analogue of currencies” olarak tanımlamayı düşünüyor. Rusya Merkez Bankası, 18 Şubat’a kadar bir yasa tasarısı taslağı hazırlıyor.

Paylaşılan rapora göre; kripto para birimleri, legal sektörlerde de kullanılabilecek. Bununla birlikte kripto paraların bu şekilde kullanılmasın, bankacılık sistemi veya lisanslı aracılar ile sağlanabilir.

Rusya Merkez Bankası

Rusya Merkez Bankası, 2022 Ocak ayında kripto paraların spekülatif ve finansal açıdan kötü olduğunu savunan bir rapor paylaşmıştı. Kripto paralara genel olarak bir yasak getirmeyi hedefleyen rapordan sonra yeni bir rapor yayımlandı.

Merkez bankası, finansal kurumların kripto para işlemlerini kolaylaştırmasının durdurulması gerektiğini de söyledi. İki farklı rapor da Başkan Putin’in ülkenin kripto para madenciliği endüstrisini düzenleme planlarını desteklediğini gösteriyor.

Bugünkü Kommersant raporundan daha fazla ayrıntı vermek gerekirse; 600.000 rublenin (yaklaşık 8.000 $) üzerindeki kripto para işlemlerinin beyan edilmesi gerekiyor. Kripto paraları ödeme aracı olarak yasa dışı olarak kabul edenlere de para cezası uygulanacak.

Rusya Kripto Para Vergilerinden İyi Kazançlar Elde Edebilir!

Rusya’da bir yayın ve haber kuruluşu olan The Bell, hükümetin yıllık vergi gelirini tahmin eden bir analizi paylaştı. Analizin yazarlarına göre; Rusya’da yaşayan vatandaşlar, cüzdanlarında 214 milyar $’lık kripto para bulunduruyor. Yabancı borsalardaki kayıtlı Rus vatandaşlarının sayısı ise neredeyse 10 milyonun üzerinde.

Devlet kurumunun yaptığı araştırmalar, Rusya’nın en basit vergi usulüyle bile 146 milyar ruble ila 1 trilyon ruble arasında kripto para vergi geliri elde edebileceğini gösteriyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version