Muhabbit

Rusya, kripto paraların genel dolaşımını yasaklamaya hazırlanıyor! Piyasaya etkisi ne olacak?

Rusya, Devlet Duması Finansal Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, kripto paraların genel dolaşımına yönelik geniş kapsamlı bir yasağa hazırlandıklarını açıkladı. Aksakov’un açıklamasına göre bu adımın amacı Ruble’nin egemenliğini güçlendirmek ve kripto ekosistemini kontrol altına almak.

“Rusya’nın yetki alanında ihraç edilen dijital finansal varlıklara ve dijital rublelere izin vereceğiz. Yasaklama ihtiyacı bugün kripto paraların ülkedeki rublenin yerini alan yarı para birimi olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak para biriminin misyonunu yalnızca Rus rublesi yerine getiriyor, bu nedenle bu karar alındı”

Anatoly Aksakov

Ancak, yasa tasarının kripto para madencileri ve Merkez Bankası destekli projeler için muafiyetleri var. Statista’nın verilerine göre Rus madenciler dış ticaret anlaşmaları için yaklaşık 2,60 milyar dolar likidite üretiyor.

Çin yasakları pazarı etkilemişti peki Rusya yasağı?

Bu son gelişme ülke içinde yoğun tartışmalara yol açtı. Devlet Duma Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Artem Kiryanov, uygun düzenlemelerin önemini vurgulayarak, “Kripto paraların düzenlenmesi, kavramsal aygıtı ve ortak adli kolluk uygulamasını açıkça ortaya koyacak şekilde dijital kodda belirtilmelidir” dedi.

Rusya’nın bu hamlesi, kripto para piyasasında nasıl bir etki yaratacak sorusu gündeme geldi. Daha önce Çin’in kripto ve madencilik faaliyetlerine getirdiği genel yasak pazar çapında bir düşüşe neden olmuştu. Ancak Rusya’nın madencilik nüfusunun Çin kadar büyük olmaması nedeniyle etkisinin daha az olma ihtimali yüksek. Bununla birlikte, kripto para piyasasının bu hafta başka bir düzeltme yaşadığını ve Bitcoin’in günlük grafiklerde %2,6, haftalık grafiklerde ise %6,2 düştüğünü de belirtmek de gerekir. Bu düzeltme, Rusya’nın son hamlesinden kaynaklanıyor olabilir. Watcher Guru

Son Yazılar

Exit mobile version