Muhabbit

Rusya Maliye Bakanlığı, Kripto Paraların Önünü Açmak İstiyor!

Kripto paraları ülke genelinde yasaklama taraftarı olan Rusya Merkez Bankası’nın aksine Rusya Maliye Bakanlığı, regülasyon taraftarı.

Rus

Rusya kripto para madenciliğini yasallaştırabilir.

Rusya Maliye Bakanlığı ülke genelinde kripto paraların yasaklanması taraftarı değil. Bakanlık tarafından önerilen teklifte, kripto para kullanım ve ticaretinin serbest bırakılması ancak bir regülasyon paketi ile düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Bakanlıktan gelen regülasyon önerisi ise ilgi çekici. Bakanlığa göre kripto para ticareti yapanların izlenebilmesi ve tanımlanabilmesi için, yaptıkları işlemler Rusya merkezli bankalar aracılığıyla gerçekleşmeli.

Yasaklamak Yerine Regülasyon Öneriliyor

Rusya yerel medya kuruluşu RBU tarafından cuma günü (27.01.2022) bir haber yayımlandı. Habere göre Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para işlemlerinin geleneksel finans kuruluşları üzerinden yapılmasını istiyor. Bu teklif kabul edilirse kripto para ticareti yapan yatırımcıların kimlikleri de tam anlamıyla açığa çıkmış ve izlenebilir olacak.

Rusya Merkez Bankası’nın da konu ile ilgili geçmişte birçok yorumu olmuştu. Rusya Merkez Bankası bilindiği gibi ülke genelinde kripto paraları tamamen engellemek istiyor. Bankaya göre kripto paralar geleneksel finansal sistem için bir tehdit ve dengeleri geri dönülemeyecek şekilde bozabilir.

Rusya Merkez Bankası

Merkez Bankası ayrıca Kazakistan’da süregelen Bitcoin madencilik aktiviteleri hakkında da açıklama yapmıştı. Bu aktivitelerin Rusya’nın “yeşil enerji” politikasına aykırı olduğu ve kısa zamanda durdurulması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu söylemlerin aksine Rusya bugün, ABD ve Kazakistan’dan sonra dünyanın Bitcoin madenciliği yapılan en büyük 3. ülkesi olma yolunda ilerliyor.

Rusya ile ilgili daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Rusya Merkez Bankası’nın bu yaptırımcı tavırlarının aksine Rusya Maliye Bakanlığı’ndan Ivan Chebeskov, yasaklamalara karşı olduklarını ve bu endüstride regülasyonların şart olduğunu dile getiriyor.

Madencilik ve benzeri teknolojilerin gelişimine engel değil destek olmalıyız. Rusya Maliye Bakanlığı olarak bu gelişmelerde aktif olmak ve regülasyonlarla da hakim olmak istiyoruz.

Putin Kripto Para Madenciliğine Sıcak Bakıyor

Rusya Merkez Bankası’nın engel çabaları devam ederken, Vladimir Putin yönetimindeki hükümet kripto para madenciliği başta olmak üzere sektöre çeşitli onaylar vermeye başladı. Bloomberg tarafından aktarılan habere göre Putin, kripto para madenciliği konusunda geri kalmamak ve rekabetin bir parçası olmak istiyor.

İlginizi çekebilir: Putin, Rusya Merkez Bankası’nın Kripto Para Karşıtı Açıklamalarına Yorum Yaptı!

Rusya, elektrik üretiminde dünya liderlerinden biri ve ülkedeki aşırı elektrik arzının kripto para madenciliği endüstrisinde kullanılabilmesi mümkün. Elektrik arzı, elektrik fiyatı gibi parametreler incelendiğinde Rusya, kripto para madenciliği için en avantajlı ülkeler arasında yer alıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version