Muhabbit

Rusya Merkez Bankası: Borsalar Kripto Para İle İlgili Fonlardan Uzak Durmalı!

Rusya Merkez Bankası ETF istemiyor.

Rus

Rusya Muhabbit

Rusya Merkez Bankası tarafından yayımlanan bir duyuruda, borsaların, ETF’ler, yurt dışında ihraç edilen dijital varlıklar, kripto para fiyat endeksleri, kripto türevleri ve menkul kıymetleri listelemekten kaçınmaları gerektiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir: ETF Nedir?

Bankaya göre varlık yöneticileri de bu tür menkul kıymetleri yatırım fonu portföylerinden çıkarmalı ve aracılar bu tür menkul kıymetleri nitelikli olmayan yatırımcılara teklif etmemelidir. Merkez bankası tarafından yapılan bu açıklamanın, yatırımcıların anlayamayacakları ürünlere erişimini engellemek için tasarlandığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak Rusya Merkez Bankası tarafından şu açıklamaya yer verildi:

“Kripto para birimleri ve dijital varlıklar, yüksek oynaklık, fiyatlandırma mekanizmalarının düşük şeffaflığı, düşük likidite, teknolojik, düzenleyici ve diğer belirli risklerle karakterize edilir. Onlara bağlı yatırım ürünlerinin satın alınması, deneyim ve mesleki bilgisi olmayan kişileri yüksek para kaybetme riskine maruz bırakır.”

Düzenleyici ayrıca, bahsedilen bu yasağın, çıkarılabilecek merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) veya Rus yasalarına göre çıkarılan ve Rusya Merkez Bankası’na kayıtlı dijital varlıkları içermediğini özellikle belirtti.

Rusya’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarma konusunda ilerleme kaydettiği biliniyor. Bu alanda geri kalmak istemeyen ülke, sürekli yeni gelişmeler açıklıyor. Bununla birlikte bireyler ve işletmeler için ödemeleri kolaylaştırmak ve Batı’nın yaptırımları karşısında kendi para birimini daha küresel hâle getirmek için mevcut para biriminin üzerine bir de dijital rubleyi getirmeye çalışıyor.

Hatta Rusya eski Başbakanı Dmitry Medvedev, devlet destekli dijital para birimlerine olan güvenin, Bitcoin gibi halka açık kripto para birimlerine olan güvenden “ölçülemeyecek kadar yüksek” olacağını dile getirerek CBDC’nin önemine yer verdi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version