Muhabbit

Rusya Merkez Bankası, Kripto Paraların Kullanımı ve Madencilik Faaliyetleri İle İlgili Özel Yetkili Kuruluşlar Oluşturmayı Planlıyor!

Rusya Merkez Bankası, başlatacağı bir pilot programda, kripto para biriminin uluslararası ödemelerde kullanılmasına izin vereceğini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası, kripto para madenciliği ve bunların uluslararası ödemelerdeki kullanımı ile ilgili yeni kurumlar oluşturmayı planlıyor.

Bilindiği üzere Rusya, 2022 yılından itibaren Ukrayna ile devam savaş nedeniyle küresel çapta yaptırımlar ile karşı karşıya kaldı. İşte bu yaptırımların etkisini azaltmak isteyen Rusya, daha fazla adım atmaya başladı.

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya parlamentosunun alt meclisi olan Devlet Duması’nda kısa süre önce bazı açıklamalarda bulundu. Başkan, Rusya Merkez Bankası’nın bir pilot programda kripto para biriminin dış yerleşimlerde kullanılmasına izin vereceğini açıkladı. Ancak bu iznin ülke içindeki kullanımda henüz mümkün olmayacağı da belirtildi.

“Ülke içinde kripto paraların kullanılmaması gerektiği konusunda kararlıyız. Ancak harici yerleşimler için bunun bir deney şeklinde kullanmanın mümkün olduğunu varsayıyoruz. Bu yasa tasarısı aynı zamanda deneysel bir yasal rejim şeklinde hazırlanıyor”

Aynı zaman da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski bir ekonomi danışmanı olan Nabiullina, kripto paraların hem kullanımı hem de madencilik faaliyetleri için “özel yetkili kuruluşların” oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

Ülkeler Kripto Paraların Farkına Varmaya Başladı

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Global Digital Asset & Cryptocurrency Association’ın CEO’su Gabby Kusz, Rusya ve diğer ülkelerin, kripto paraları yeni bir finansal ürün değil, bireylerin ve kuruluşların yöntemlerinde bir evrim veya temel bir değişiklik olduğunu fark ettiğini söyledi.

Kusz ayrıca, ABD’nin dijital çağda finansın geleceği ile olan ilgisi de dahil olmak üzere küresel finansal sistemi potansiyel olarak etkileyeceğinin altını çizdi:

“Kripto paraları, blockchain teknolojisini ve denizaşırı girişimcileri yönlendiren aşırı agresif eylemler, ABD’nin jeopolitik olarak ve para politikası açısından liderlik etme yeteneğini azaltır.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version