Muhabbit

Rusya Merkez Bankası, Kripto Paralarla İlgili Hizmet Verilmesine Karşı!

Rusya Merkez Bankası, kripto paralara olan olumsuz tutumunu değiştirmiyor.

Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında, kripto paralar ile ilgili finansal hizmetlerin verilmesine karşı olduğunu dile getirdi. Rusya’nın önemli para otoritesi, bu tip hizmetlerin çok riskli olduğunu ve Rus yatırımcıların yatırımlarını kaybetmelerine sebep olabileceğine inanıyor.

Finansal Kuruluşların Talebi

Finansal kuruluşlar, Rusya Merkez Bankası’ndan kripto paralar konusunda finansal hizmetler verilebilmesi için yetki istediler. Rusya Merkez Bankası ise bu talep üzerine kripto paraların yasallaştırılması konusunda yeniden sert bir duruş sergiledi.

Rusya Merkez Bankası, daha önceden de kripto paralar ile ilgili faaliyetlere sıcak bakmadığını defalarca bildirmişti.

Rusya Merkez Bankası’na dair daha fazla haber için, buraya bakabilirsiniz.

Geçtiğimiz gün yaptıkları basın açıklamasında Rusya Merkez Bankası, finans kuruluşlarından gelen ve kripto paraların finans sektörüne sokulmasına yönelik talepleri üzerine şu açıklamalarda bulundu:

Finansal kurumların kripto paralar ile ilgili hizmet sağlamasına izin verilmesi, yatırımcıların finansal piyasadaki çıkarlarını karşılamaktan çok uzaktır ve içerisinde büyük riskler barındırmaktadır.

Yapılan basın açıklamasında, Rusya Merkez Bankası’nın ruble haricindeki para birimleri ile ilgili finansal işlemlerin yapılmasına da sıcak bakmadığı görülüyor.

Bitcoin ve türevlerinin piyasada serbest dolaşımına karşı olan ve Rus rublesinin korunmasına yönelik politikalarını koruyan para otoritesi, bu duruşunu devam ettireceğe benziyor.

Dijital Rus Rublesi Geliyor

Rusya Merkez Bankası kripto paraları “Yasaklanmış Para Vekilleri” olarak tanımlıyor. Bu tanım ile kripto paraları gerçek birer para birimi olarak görmedikleri anlaşılan Merkez Bankası, dijital Rus rublesi için ise önemli adımlar atmaya devam etmekte.

Bankanın Ocak 2022’de dijital Rus rublesini çıkarması bekleniyor.

Rusya Merkez Bankası’nın bu tutumunun aksine ise, Rusya’da yatırımcıların kripto para piyasasına yönelme eğiliminde oldukları da bir gerçek. Rusya Merkez Bankası tarafından 2021 yılı başlarında yapılan bir anketin sonuçları bize, kripto paralar ve alternatif yatırım yöntemlerinin yatırımcıların yarısından fazlası tarafından kullanıldığını göstermişti.

Varlıkların kripto para piyasasına akmasını istemeyen Rusya Merkez Bankası ve Rus milletvekillerinin ise, yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmasının önüne geçebilecek kısıtlamalar hakkında planlamalar yaptığı bilinmekte.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version