Muhabbit

Rusya Merkez Bankası Ruble Endeksli Stablecoin İstemiyor!

Rusya Merkez Bankası bu duruma el atacak gibi görünüyor!

Rusya Merkez

Rusya Merkez Bankası’ndaki üst düzey yetkililer, Rus rublesine sabitlenmiş bir stablecoin çıkarılmasına karşı çıktı.

Rus merkez bankasının başkan yardımcısı Sergei Shvetsov, bankanın, özel firmaların ülkenin itibari para birimi tarafından desteklenen stablecoinleri çıkarmasını yasaklamayı amaçladığını söyledi.

Shvetsov, Rus kripto geliştiricilerinin yalnızca Rusya Bankası’nın dijital rublesini kullanabileceklerini söyledi. Yerel haber ajansı Prime’ın 30 Kasım tarihli haberine göre, bu yaklaşım “ödeme araçlarının benzersizliği felsefesini” izliyor.

Shvetsov, üçüncü şahıslar tarafından Yuan destekli stablecoin çıkarılmasını suç sayan Çin’in dijital yuan ile ilgili düzenlemelerine atıfta bulundu:

Çin, herhangi bir yuan destekli stablecoine yasak koydu. Sanırım biz de böyle bir karar alacağız. Banka, ödeme aracı olarak konumlandırılan her şeyi ortadan kaldıracaktır. Ruble’nin Rusya Federasyonu’nun ödeme aracı olduğu önermesi ile hareket etmekteyiz.

Rusya Merkez Bankası’nın başkan yardımcısı Olga Skorobogatova, dijital ruble çıkarmanın teknik zorluklarının altını çizerek şu açıklamaları yaptı:

Şimdiye kadar tek bir düzenleyici kurum, akıllı telefonun kaybolması durumunda içinde kalan fonların nasıl geri yükleneceğini çözemedi. Teknolojilerin gelişmekte olması sebebi ile buna bir çözüm gelecektir.

Rusya Merkez Bankası, Ekim 2020’de dijital ruble için resmi yol haritasını yayınladı. Bankanın düşüncelerine göre, dijital ruble, nakit para ile birlikte ek bir para birimi haline gelmeli.

Rusya’nın en büyük devlet bankası olan Sberbank, 30 Kasım’da ticaret için yeni bir blockchain platformu ve Sbercoin isimli yerel bir token başlatacağını duyurmuştu. Daha önce, Sberbank’ın Rus rublesine sabitlendiş kendi stablecoinini başlatmayı düşündüğü de bildirildi.

Fakat bu konu ile ilgili ne Sberbank’tan ne de Rusya Merkez Bankası’ndan doğrulayıcı bir yanıt gelmiş durumda değil.

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version