Muhabbit

Rusya Merkez Bankası, Yatırım Fonlarına Kripto Para Yasağı Getiriyor!

Banka, yatırım fonlarının kripto para birimlerine yapılacak olan yatırımlarına engel getiriyor.

Rusya

rusya blockchain

Rusya Merkez Bankası, kripto paralar ile ilgili olarak göstermiş olduğu sert duruşuna devam ediyor. Bu kapsamda banka, bundan böyle yatırım fonlarının Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerine yapılacak yatırımlara engel getiriyor.

13 Aralık tarihinde yayımlanan bir raporda Rusya Merkez Bankası, yatırım fırsatlarının düzenlenmesi ile ilgili olarak resmi bir açıklama yayımladı.

Yayımlanan raporda; fonların, mevcut varlıkların sayısını artırmasına rağmen, fon yöneticilerinin kripto para birimleri gibi değeri dijital varlıkların fiyatlarına bağlı olan finansal araçlar ile işlem yapılmasının istemediği belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, her türlü yatırımcının kripto paralara sahip olmasına izin verilmediği de özellikle vurgulanıyor.

Hatırlanacağı üzere temmuz ayında Rusya Merkez Bankası, varlık yöneticilerinin, kripto para birimlerini yatırım fonlarındaki riskten muaf tutmasını önermişti. Ancak o günden itibaren herhangi bir resmi bir yasak getirilmemesine rağmen, hiçbir Rus yatırım fonu kripto para yatırımı yapmadı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan dev varlık yönetimi Sber’in başkanı Vasily Illarionov, Rusya’nın en büyük bankasının blockchain odaklı bir ETF başlatmayı planladığını duyurdu.

İlginizi çekebilir: ETF Nedir?

Illarionov çıkarılacak olan fonun Rusya Merkez Bankası’nın kısıtlamaları kapsamında bulunmadığını sadece perakende yatırımcılara sunulacak bir yatırım aracı olacağını belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version