Muhabbit

Rusya Merkezli Kripto Para Borsası Bitzlato’nun Kurucusu Tutuklandı!

ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Fransız kolluk kuvvetleri, Bitzlato’nun, yasa dışı fonların aklanmasına yardım ettiğini iddia ederek, borsanın kaynaklarının çoğuna el koydu.

ABD

Kripto para borsası Bitzlato’nun kurucusu Anatoly Legkodymov, kara para aklamayı önleme gerekliliklerini karşılamayan ve yasa dışı fonların aktarım işini yürüttüğü iddiasıyla Miami’de tutuklandı.

Çin’de ikamet eden 40 yaşındaki Rus vatandaşı, ABD’nin Florida Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde yargılanacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ABD’li bir yetkili, ABD Hazine Bakanlığı ve Fransız kolluk kuvvetlerinin birlikte çalıştığını belirtti.

Yetkili ayrıca, Bitzlato’nun narkotik, çalıntı finansal bilgiler, sahte kimlik belgeleri ve kara para aklama hizmetleri sunan anonim bir çevrim içi pazar yeri olan Hydra Market ile çalıştığını söyledi.

ABD Adalet Bakanlığına göre, Hydra’dan hizmet alanlar, Bitzlato’da bulunan kripto para hesaplarından yasa dışı hizmetleri finanse ediyor. Bakanlık ayrıca, bu yasa dışı işlemlerin sonucunda 2018 ile 2022 yılları arasında doğrudan ve dolaylı transferlerde toplu olarak 700 milyon dolar tutarındaki suç gelirlerinin Bitzlato’daki hesaplara gönderildiğini belirtiyor.

Benzer Adımlar Artacak

Borsaya karşı atılan bu adımın, şirketin sunucuları da dahil olmak üzere Bitzlato’nun birçok kaynağına el koymanın, Avrupa ve ABD genelinde koordineli bir çaba olduğu özellikle belirtiliyor.

Yetkililer, bu ve benzeri adımları bundan sonra daha da sıkılaştıracaklarını vurguluyor. Hatta bu konuda açıklama yapan Adalet Bakanlığı’nın ceza dairesinden Başsavcı Yardımcısı Kenneth Polite, ABD makamlarının kara para aklamayı kolaylaştırmaya karışan benzer firmalara yönelik baskılara “yeni başladıklarını” söyledi.

Bitzlato Tarafı Hacklendiğini Belirtiyor

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından açıklama yapan Bitzlato tarafı ise borsanın bir bilgisayar korsanlığı saldırısına uğradığını belirtti. Bu nedenle de borsa, kullanıcıların para çekme işlemlerini süresiz olarak askıya alındığını ve sorun çözülene kadar platforma para gönderme işlemi yapılmaması gerektiğini belirtti.

“Hizmetimiz hacklendi, fonların bir kısmı hizmetten çekildi. Tüm mağdurlar için geri ödeme garantisi veriyoruz. Güvenlik önlemi olarak hizmeti devre dışı bıraktık, çalışma geri dönene kadar hizmetimizin cüzdanlarını yenilememenizi rica ediyoruz.”

2016 yılında Changebot adı altında faaliyetine başlayan borsa, daha sonra eşler arası (P2P) ticaret hizmetleri sunan bir kripto para borsası haline geldi. Çeşitli kripto para birimlerinin alınıp satılmasına imkan sağlayan borsa, Rus rublesi çiftlerini de listeleyerek hizmet vermeye devam etti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version