Muhabbit

Rusya Ticaret Bakanı: Kripto Para Ödemeleri Yasallaştırılabilir!

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya’nın kripto para ödemelerini er ya da geç yasallaştıracağını söyledi.

Rusya Genel

Rusya Genel

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya’nın kripto para ödemelerini er ya da geç yasallaştıracağını söyledi.

Rusya hükümeti, 2022 yılında çeşitli kripto paraları ve blok zinciri teknolojisini araştırdı. Ancak kripto para ödemeleriyle ilgili herhangi bir somut karar veremedi. Rusya Maliye Bakanlığı 2022 Nisan’dan sonra kripto paralarla alakalı tasarının yasallaştırılması önermişti.

Manturov, kripto paraların ödemelerde kullanılmasıyla alakalı şunları söyledi:

“Kripto paralar ödemelerde yasal hale gelebilir ancak asıl önemli olan; ne zaman ve nasıl düzenleneceğidir. Şimdi hem Merkez Bankası hem de hükümet buna aktif olarak katılıyor. Herkes kripto paraların ülkelere er ya da geç adapte olacağını düşünüyor. Eğer kripto para ödemeleri yasal hale getirilecekse düzenlemelerin düzgün bir şekilde yapılması önem arz ediyor.”

Rusya Merkez Bankası (CBR) ve Maliye Bakanlığı yakın zamana kadar kripto para düzenlemesi konusunda tamamen karşıt görüşlere sahipti. Merkez Bankası, kripto paralar için doğrudan bir yasak arayışındayken, Bakanlık ise vergilendirme için düzenleme yolları arıyordu.

Ocak ayına kadar Rusya Merkez Bankası, sektörle ilgili potansiyel finansal risklerden dolayı yerel kripto para işlemlerine ve madenciliğine yasaklamalar getirmek istemişti.

Bununla birlikte Ukrayna’nın devam eden işgalinin ardından Rusya Merkez Bankası, 2022 Nisan ayında kripto para sektörünün büyümesini engelleyebilecek bir duruş sergilediğini kabul etti.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkeye uygulanan sayısız ekonomik yaptırımdan dolayı kripto paralara karşı daha olumlu bakılabileceğine değindi.

Rusya- Kripto para

Rusya’dan Dijital Ruble Adımları!

Yayımlanan bir rapora göre Rusya, uluslararası ödeme işlemlerinde dijital ruble kullanmak için 2023 yılının başlarında “pilot işlemleri” gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Konu ile ilgili olarak ilk açıklama, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina tarafından yapıldı. Nabiullina, dijital rublenin hâlihazırda test edildiğini ve bankanın artık günlük hayattaki dijital ruble kullanım alanları ve işlemleri için hazırlandığını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version