Muhabbit

Rusya ve Ukrayna Madencilik Tesislerini Kapatıyor!

Yetkililer, kaçak elektrik kullanan tesislerin peşine düştü.

Rusya

Bitcoin yeşil enerji

Geçtiğimiz günlerde Rusya, Moskova Oblastı’nda Rosseti tarafından işletilen tesislerde büyük miktarda elektrik kaçağı olduğunu tespit etmişti.

Yapılan tatbikatlar, dijital para madenciliği ile ilişkilendirilmiş bir operasyonun, kaçak elektrik kullandığını ve yasaları çiğnediğini ortaya çıkardı.

Yapılan açıklamalara göre yetkililerin ortaya çıkardığı yasa dışı etkinliğin günlük maliyeti neredeyse 7.000 $ değerinde. Elde ettiğimiz bilgilere göre yetkililer, konuyu yargıya taşıdı ve kripto para tesisinin sahiplerine dava açmayı planlıyor.

Kuzey Kafkasya’da bulunan Dağıstan’da da iki madencilik tesisine baskın yapıldı. Kasım ayının sonlarında yerel bir gazete, dağlık bir bölgede büyük bir madencilik tesisinin varlığını ortaya çıkardı. Soruşturmalardan elde edilen bilgiler, tesisin günde 13.000 $’ın üzerinde zarara yol açtığını söylüyor.

Bunun yanı sıra yetkililer, Botlikh bölgesinde madencilerin kaçak olarak elektrik kullandığını ortaya çıkardı. Dağıstan içişleri bakanlığından elde ettiğimiz bir rapora göre, madencilik tesisi kasım ayından bu yana faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 3.500 $’lık zarara yol açmış durumda.

Ocak ayında yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar” yasası, Rusya bölgesindeki bazı kripto para faaliyetlerini düzenlemeyi amaçlıyor. Fakat kripto para madenciliği düzenlenecek alanlar içinde değil. Bu yıl Moskova’daki yetkililer, bu faaliyeti bir girişimcilik olarak görüyor ve buna göre vergilendirme talep ediyor.

Kiev’de Kaçak Kripto Para Madencilik Tesisi Tespit Edildi!

Rusya bölgesinde yaşanan tüm bu kaçak madencilik faaliyetlerinin yanı sıra, Ukrayna Güvenlik Servisi cuma günü yaptığı açıklamada, Kiev’de yasa dışı bir madencilik tesisi tespit ettiğini söyledi. Elde ettiğimiz bilgilere göre üç Kiev sakini, başkent sınırlarındaki bir bölgede bulunan hangara çok sayıda ASIC cihazı konuşlandırdı. İddialara göre bu kişiler, 128.000 $‘dan fazla elektrik maliyeti oluşturmuş.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version