Muhabbit

Rus Yetkililer, Kripto Para Dolandırıcılarına Göz Açtırmıyor!

Fidye yazılımı saldırıları düzenleyen büyük bir organizasyon çökertildi.

Rusya

rusya blockchain

Rusya’da, yaptıkları dolandırıcılık faaliyetleri ile birçok yatırımcıyı dolandıran fidye yazılımı çetesi, büyük bir baskın ile yakalandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), yaptığı bir açıklama ile 14 Ocak’ta Moskova, St. Petersburg ve Lipetsk civarındaki 14 REvil üyesiyle bağlantılı 25 adrese bir dizi baskın düzenlendiğini duyurdu.

Çetenin tamamen yakalandığı ile ilgili bilgi verilmezken, haber kaynağı RIA Novosti, tutuklamaların birkaçını gösteren bir video yayınladı. Yapılan baskında FSB, nakit ve kripto para olarak 426 milyon rubleye (5.5 milyon dolar) ve ayrıca 600.000 ABD Doları ve 500.000 Euro’ya el koyduğunu açıkladı. Ayrıca çok sayıda kripto para cüzdanı ve 20 lüks arabaya da el konuldu. 

FSB’ye göre, teşkilat baskınlarını REvil’in liderliğini tespit eden ABD makamlarından gelen taleplere yanıt olarak gerçekleştirdi. Rusya’nın siber çete ekosistemi, özellikle fidye yazılımları odaklı olanlar, geçtiğimiz yıl ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerde merkezi bir konu haline geldi. 

Geçtiğimiz ekim ayında ABD Başkanı Joe Biden, fidye yazılımlarının önüne geçmek için bir dizi ülkeyi bir araya getirdi. Ancak ilginç bir şekilde Rusya, gerçekleştirilen bu organizasyonun dışında bırakıldı. Çünkü ABD makamları, fidye yazılımı çetelerinin liderlerini bulmak için daha agresif uluslararası operasyonlar düzenliyor.

Buna karşılık, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ise Rus varlıklarını hedef almadıkları sürece Rusya’daki siber suçluların operasyonlarına göz yumduğu belirtiliyor. Sadece bu durum bile ABD ile Rusya’nın karşı karşıya gelmesine yol açmaya devam ediyor.  

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version