Muhabbit

Rusya’da Kripto Para Madencilik Faaliyetleri Artıyor!

Ülkenin 20.000 yeni madencilik cihazı aldığı belirtildi.

Rusya Mining Muhabbit

Rusya Mining Muhabbit

Rusya’nın, kripto para piyasasında hâlihazırda devam eden büyük bir yükselişin ortasında binlerce kripto para birimi madenciliği cihazı ithal ettiği bildirildi.

Rus haber ajansı Kommersant tarafından 10 Şubat’ta yayımlanan bir haberde Rusya’da faaliyet gösteren en büyük kripto madenciliği ortak yerleşim hizmetleri sağlayıcısı olan BitRiver’da üst düzey bir yöneticisinin açıklamalarına yer verildi. Yönetici açıklamasında yerel bir müşterinin 20.000′den fazla kripto madencilik cihazı aldığını iddia etti.

BitRiver kurucusu ve CEO’su Igor Runets, ithal edilen madencilik cihazlarının toplam madencilik gücünün, Rusya’daki en büyük tek kripto madencilik donanımını oluşturduğu tahmin edilen 70 MWh olduğunu söyledi. Runets, Aralık 2020’de teslim alınan cihazların Rusya’da ülkenin en büyük hidroelektrik istasyonlarından birine sahip bir şehir olan Bratsk’ta Bitcoin ( BTC ) madenciliği için kurulduğunu dile getirdi.

Runets, Asya’dan ithal edildiğini belirttiği madencilik cihazlarının kim tarafından alındığı ve hangi ülkeden ithal edildiği hakkında detaylı bilgilere yer vermezken, madencilik veri merkezinin BitRiver’ın lokasyonlarından birinde kurulduğunu belirtti.

Haber ajansı Kommersant’a göre, tam türü bilinmeyen ithal edilen kripto para madencilik cihazlarının 40 milyon ila 60 milyon dolar arasında fiyatlandırıldığı bilgisine yer verdi.

Rusya Kripto Ekonomi, Yapay Zeka ve Blockchain (RACIB) Genel Müdürü Alexander Brazhnikov, yaptığı açıklama ile  Rusya’nın 38-60 GW olarak tahmin edilen düşük elektrik fiyatı ve kapasite fazlası nedeniyle madencilikte dünyada üçüncü sırada yer aldığını söylüyor. Ayrıca Rusya’nın devasa ücretsiz elektrik kapasiteleri bulunduğu ve bu yüzden madencilerin bu kadar çok donanım getirmesinin şaşırtıcı olmadığını da dile getiriyor.

Bilindiği üzere Rusya’nın, Ocak 2021’de yürürlüğe aldığı “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” adlı kripto para yasasını uygulanmaya başlamasına rağmen, ülkede kripto para madenciliği konusunda ki belirsizlik hala devam ediyor. Bu durumun ise yasanın endüstri için net bir düzenleyici çerçeve sağlamamasından kaynaklandığı belirtiliyor. 

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version