Muhabbit

Rusya’da Kripto Para Yatırımları Altın İle Yarışıyor!!

Kripto paralar, Rus yatırımcılar arasında, altın kadar popüler görünüyor.

rusya

Altın endüstrisi için önemli bir pazar geliştirme organizasyonu olan Dünya Altın Konseyi tarafından, 20 Ekim tarihinde Rusya’da perakende altın öngörüleri hakkında bir rapor yayımlandı.

Yeni yayımlanan rapora göre kripto para yatırımları, Rusya‘daki en popüler yatırım araçlarından biri haline geldi. Ayrıca raporda, kripto para birimleri şu anda tasarruf hesapları, döviz, emlak ve hayat sigortasından sonra Rusya’daki en popüler beşinci yatırım aracı haline geldi. Dünya Altın Konseyi’nin son 12 ayda yapılan Rus yatırımları sıralamasının bir parçası olarak, %17 ile beşinci sırada olan kripto para birimini sırasıyla % 16 ile altın izliyor.

Kaynak: Dünya Altın Konseyi

Rapor, Rusya genelindeki birçok şehirden yatırımcılarla yapılan 2.023 çevrim içi görüşmeden oluşan bir ankete dayanıyor. Ankete katılanlar, anketten önceki 12 ay içinde en az bir yatırım yapmış olan aktif yatırımcılardan oluşmaktadır.

Rapora göre Bitcoin ( BTC ) gibi kripto para birimleri Rusya’da popülerliğini koruyor ve erişilebilir bir yatırım aracı olmanın faydasını görüyor. Bunun yanında, eğitim ve güven eksikliğinden dolayı altın henüz ana akım bir yatırım varlığı haline gelememiş durumda.

Dünya Altın Konseyi ayrıca, Rusya’daki kripto para yatırım trendinin dijital varlıkların nispeten riskli bir yatırım olmasına rağmen gerçekleştiğini, altının ise tarihsel olarak uzun vadede istikrarlı bir yatırım olarak ortaya çıktığını belirtti. Dünya Altın Konseyi, bu yeni yatırım ürünlerine yönelik artan talebin bir işareti olabileceğini öne sürerek şu açıklamaları yaptı:

“Kripto para birimlerinin yükselişi, perakende yatırımcılar arasında bir seçim ve çekicilik arzusu olduğunu gösteriyor. Rusya yatırım pazarı şekillendikçe, farklı yatırım ürünleri için fırsatlar ortaya çıkacak ve altının buna karşılık vermesi gerekecek.”

Kripto Paralara İlgi Yüksek

Rusya, kripto para yatırımı yapan en önemli yargı alanlarından biri olarak ortaya çıktı. 

Devlet kurumlarının, kripto para birimi işletmelerinin ve finans kurumlarının kripto para birimiyle güvenle bağlantı kurmasına yardımcı olan blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından Eylül 2020 tarihinde bir rapor yayımlandı.

Kaynak: Chainalysis

Yayımlanan bir rapora göre Rusya’nın, kripto para kullanım oranına göre Ukrayna’dan sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesi konumunda olduğu görülmektedir.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version