Muhabbit

Rusya’da Yasa Dışı Kripto Kullanımına Yüklü Ceza

Rus Hükümeti, usulsüz kripto para kullanımını affetmiyor.

rusya

Rus politikacılar, yasadışı kripto kullanımı yapan vatandaşlar için 7 yıla varan hapis cezası ve yüklü miktarda para cezası içerikli bir kanun teklifi önerdi.

Bir Rus kanalı olan RBC’nin bildirdiğine göre, idari ve cezai suç yasalarınca, işbu kanun taslak adı altında kabul edildi. Fakat an itibariyle bir kanun olarak kabul edilmiş değil.

Değişken Ceza Oranı

Önerilen cezaların oranı, dijital paralarla yapılan yasadışı işlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişim göstermesi planlanıyor. Bu durumda cezai işlem gören vatandaşlara 20.000 ila 400.000 ruble arasında para cezasıyla karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. işbu suçu işleyenler eğer tüzel kişilik ise, ceza miktarı 100.000 ila 1 Milyon ruble aralığında değişiklik gösterecek.

Bu cezalar bir takım durumlarda iki katına çıkacak. Örneğin, dijital para birimlerinin yasadışı bir şekilde ticaretini yapmak ve Rus toprakları içinde kayıtsız dijital para basmak gibi suçlar fazladan ceza alacak.

Bu eylemler vatandaşlar, kuruluşlar ve devlete zarar verecek boyuta ulaşırsa, 5 yıla kadar ağır iş cezası veya 7 yıl hapis cezasıyla sonuçlanacak.

Ayrıca Rusya’da kripto paraların nakit olarak satın alınması ve bu birimlerin Rus banka hesaplarına aktarılması ile ilgili cezalarda var.

Kripto Para Şirketleri Başka Yerlere Taşınacak

Rusya Kripto-Ekonomi ve Blockchain Birliği Başkanı Yuri Pripachkin’e göre, yeni yasa paketinin esasında kripto para birimlerine tam olarak bir yasak olarak nitelendirdiğini söyledi. Ayrıca Rus işletmecilerin gelecekte bu tarz teknolojilerden yararlanamayacağını belirtti.

Yeni kanunların gelişiyle beraber, Rusya içindeki kripto para şirketlerinin bölgesel bir göç kararı almaları bekleniyor.

Görünüşe göre Rus hükümeti kendi elleriyle dijital ekonomi sektörüne at gözlüğü takmayı düşünüyor.

Rusya’da son zamanlarda kripto paralar ile ilgili somut adımlar atılıyor. Fakat geçtiğimiz yıllardan bu yana Rus hükümeti kripto para birimlerinin dostu mu yoksa düşmanı mı olduğuna karar veremiyordu.

Son Yazılar

Exit mobile version