Muhabbit

Rusya’nın CBDC Konusunda İlk Olma Gibi Bir Derdi Yok!

Rusya, CBDC konusunda aceleci davranmayacak!

CBDC

Rus bir yetkili, CBDC alanına liderlik iddiasında bulunabilmek için, Rusya’nın dört yıl önce CBDC üzerinde araştırma yapmaya başlamış olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı’nın dijital ve teknolojik gelişim temsilcisi Dmitry Peskov’a göre bu konuda öncülük, finansal istikrar açısından bir takım riskleri beraberinde getiriyor.

Rus haber ajansı RBC’nin 23 Ekim tarihinde yaptığı bir habere göre Peskov, ikincilik stratejisine uygun olarak CBDC geliştirmenin, stratejik anlamda dijital ruble satmaktan çok daha verimli olabileceğini söyledi.

Bu konudaki finansal risk o kadar büyük ki, hızlı bir ikincilik stratejisi, lider olmaktan çok daha etkili olabilir. Bizim amacımız, liderin neler yapabileceğini ve hangi engellerle karşılaştığını görmek.

Peskov, Rusya’nın dijital rublesinin geliştirilmeye şimdi başlarlarsa 3 ila 7 sene içinde piyasaya çıkabileceğini belirtti.

Rusya’nın merkez bankası 13 Ekim’de resmi olarak bir dijital ruble müşavere belgesi yayınladı. Ardından, Rusya Devlet Duması üyesi ve Rusya’nın kripto ile ilgili mevzuat işlemlerinin önemli bir temsilcisi olan Anatoly Aksakov, dijital para biriminin 2021’in ilk yarısında pilot testlerine başlayacağını söyledi. Aksakov, Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto birimlerinin geleceği olmadığını ve CBDC’lerin geleceğin bir parçası olduğundan emin.

Diğer ülkedeki finans uzmanları da CBDC’ler için “bekle ve gör” yaklaşımını uyguluyor. 19 Ekim tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’ndan Jerome Powell, ilk olmaktansa doğru yapmanın daha yararlı olacağını söyledi. Ayrıca Yeni Zelanda Merkez Bankası, ulusal bir dijital para birimi çıkarmadan önce CBDC alanında “yapılacak çok iş olduğunu” iddia etti.

Daha fazla CBDC haberi için: CBDC Haberleri

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version