Muhabbit

Rusya’nın Dev Bankası, Platformunda Dijital Varlık İşlemi Gerçekleştirdi!

Sberbank, yeni girişim ile şirketlerin, piyasa yaptırımlarına karşı avantaj sağlayabileceklerini belirtiyor.

sberbank digital varlık

sberbank digital varlık

Rusya’nın en büyük bankası ve çoğunluğu hükümete ait olan Sberbank, kendi blok zinciri tabanlı platformunda ilk dijital finansal varlık işlemini gerçekleştirdi.

Hatırlanacağı üzere Sberbank, 2022 yılının başlarında yaptığı bir açıklama ile dijital finansal varlık (DFA) hizmetini başlatacağını duyurmuştu. Müşterilerin, yeni girişimi, kısa süre sonra blok zinciri platformunda kullanmaya başlayabilecekleri belirtilmişti.

Kısa süre önce açıklanan haberde Sberbank, akıllı sözleşmeye dayalı blok zinciri platformunu başlattığını ve yan kuruluşu SberFactoring ile üç ay vadeli 1 milyar ruble (yaklaşık 15 milyon dolar) tutarındaki ilk işlemi gerçekleştirdiğini söyledi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, şu ifadelere yer verdi:

“Platformun lansmanı ve operatör statüsü elde etmemiz, bankamızın birçok bölümünün Rusya Merkez Bankası ile yakın iş birliği içindeki ekip çalışmasının sonucudur.”

Popov ayrıca, Sberbank’ın ilk olarak 2018 yılında başlatılan blok zinciri laboratuvarı tarafından yürütülen araştırmanın şimdi endüstriyel iş çözümlerine dönüştürüldüğünü belirtti. Sberbank’ın blok zinciri platformu şu an için sınırlı sayıda kullanıcıya pilot olarak hizmet veriyor. Ancak yakında bankanın tüm kurumsal müşterilerinin bu hizmetten faydalanabileceği belirtildi. Bunun yanında ileriye dönük olarak, banka, platformunda daha fazla türde finansal varlık başlatmayı planladığını dile getiriyor.

Sberbank Blockchain Girişimlerini Artırıyor

Sberbank, son dönemlerde blok zinciri alanında attığı adımlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Sberbank, Rusya Merkez Bankasına “Sbercoin” isimli bir stablecoin çıkarmak üzere başvuruda bulunmuştu.

Rus haber ajansı Interfax tarafından 21 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan bir haberde, Sberbank’ın Ticari İşlem Müdürü Sergey Popov’un konu ile ilgili açıklamalarına yer verilmişti.

Popov, dijital dönüşüm ve dijital ekonomiyi düzenleme çalışmaları kapsamında, Sberbank’ın ocak ayı başında Merkez Bankasına başvurduğunu söylemişti.

Yetkili, bu nedenle, bankanın bu yılın ortalarında yeni platformunu ve stablecoini başlatabileceğini söyledi. Ancak, Sberbank tarafından çıkarılacak olan Sbercoin’in nasıl vergilendireceği konusunda araştırmaların henüz tamamlanmadığı da bildirildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version