Muhabbit

Rusya’nın En Büyük Bankası Sberbank, Blok Zinciri Platformuna MetaMask’ı Entegre Etti

Rusya’nın Sbarbank’ı blok zincirinde gelişmeye devam ediyor

Dünya genelinde bankalar blok zincirine entegre olmaya başladı. Rusya’nın en büyük bankası olarak görülen Sberbank da geliştirdiği blok zinciri platformunu Ethereum ağına entegre ederek gelişmeye devam edeceğini açıkladı.

Sberbank, 30 Kasım 2022 tarihinde yaptığı resmi açıklamada, Ethereum ağındaki akıllı sözleşmeler ve uygulamalarla uyumlu çalışmak tescilli blok zinciri platformu için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti. Bu entegrasyon sayesinde geliştiricilerin akıllı sözleşmelerini ve projelerini Sber blok zinciri ile halka açık blok zinciri ağları arasında taşımasının önünü açacağı da belirtildi.

Yapılan duyuruda dikkat çeken bir başka özellik ise Sber blok zincirine kripto para cüzdanı uygulaması MetaMask’ın entegre edilmesi oldu. Yapılan entegrasyon sayesinde kullanıcılar Sber blok zinciri platformundaki varlıklar ve akıllı sözleşmeler ile işlem yapabilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Blok Zinciri Laboratuvarı Başkanı Alexander Name şunları söyledi:

“Sber Blockchain Lab, harici geliştiriciler ve ortak şirketlerle yakın bir şekilde çalışıyor ve topluluğumuzun DeFi uygulamalarını Sber’in altyapısında çalıştırabileceğine sevindim. Yeni entegre özellikler, geliştiricilerin, şirketlerin ve finansal kurumların blok zinciri, Web3 ve merkezi olmayan finansın pratik iş uygulamalarını keşfetmeleri için bir araya gelmesine yardımcı olacak.”

Sberbank Blok Zinciri Çalışmaları Devam Ediyor

Sberbank, blok zinciri ürünlerini geliştirmeye birkaç yıl önce başladı. Sonrasında Rusya Merkez Bankası ile beraber bir blok zinciri çıkarma çalışmalarına girdi. 2021 yılının başlarında “Sbercoin” adlı bir stablecoin çıkardı. 2022 ilkbaharda ise merkez bankasının onayını aldıktan sonra banka, 2022 Haziran ayında ilk dijital parasının duyurusunu yaptı. Sber’in hisselerinin %50’den fazlasının Rusya hükümetine ait olduğu da belirtildi.

Sber’in blok zinciri açıklaması, Rusya Başkanı Vladimir Putin’in blok zinciri ağına ihtiyacı olduğunu açıklamasından kısa süre sonra gelmişti. Putin, küresel finansal ödeme sistemlerindeki tekeli eleştirmiş, dijital para birimlerine dayalı teknolojinin bankalardan bağımsızlığı artıracağına olan güvenini dile getirmişti. Ancak Putin hükümeti, 2020 yılı başlarında vatandaşların kripto para kullanımını yasaklamıştı.

2022 Kasım ayında Rus milletvekilleri, gerekli yasal değişikliklerinin yapılarak hükümetin ulusal bir kripto para borsası da çıkarmayı tartıştı. Ulusal kripto para borsası fikri, kripto paralara karşı olan Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı tarafından da desteklendi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla NFT haberi için: NFT Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version