Muhabbit

Rusya’nın En Eski Hapishanesinde Kripto Para Madenciliği Yapıldığı Ortaya Çıktı!

Kolluk kuvvetleri, Butyrka olarak bilinen Rusya’nın en eski hapishanesinde bir kripto para madenciliği operasyonu yapıldığını fark etti

Rusya hapishane madencilik

Rusya hapishane madencilik

Rus kolluk kuvvetleri, Butyrka olarak bilinen Rusya’nın en eski hapishanesinde bir kripto para madenciliği operasyonu yapıldığını fark etti. Hapishanenin müdür yardımcısı, kimliği belirsiz suç ortaklarıyla beraber kripto para madenciliği yaparak hapishane elektriğini izinsiz olarak kullandığı için suçlu bulundu.

Moskova’nın merkezindeki Butyrskaya hapishanesinin üst düzey temsilcisi, kripto para madenciliği yaptığı için soruşturma altında. Butyrka olarak bilinen ceza evi 1771 yılında inşa edilmiştir. Butyrka, Rusya’daki en eski hapishanedir.

Kripto para madenciliği ekipmanları, hapishanedeki Federal Cezaevi Servisi tarafından işletilen bir psikiyatri kliniğinin binasında bulundu. Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi, gardiyan yardımcılarından birini görevini kötüye kullandığı için sorgulamaya başladı.

Müfettişlere göre madencilik ekipmanları, Kasım 2021 tarihinde kuruldu. Madencilik ekipmanları, 2022 yılının Şubat ayına kadar aktif olarak çalıştı.

Bu süre zarfında makineler, 8.400 kW elektrik tüketti. 8.400 kW elektrik Rusya’da yaklaşık olarak 1000 $’a mal oluyor. Bu suçtan dolayı müdür yardımcısı, yetkilerini aşan hareketler yaptığı için ve toplumun veya devletin yasal olarak korunan çıkarlarını önemli ölçüde ihlal ettiği için sorgulanmaya devam ediyor.

Kaçak elektrikle yapılan kripto para madenciliği, birçok Rus tarafından yapılıyor. Ruslar bunu bir ek gelir kaynağı olarak görüyor. Madencilik ekipmanları yüzünden elektrik şebekelerine aşırı yükleme oluyor. Yasadışı olarak kripto para madenciliği yapan kişiler yüzünden yerleşim bölgelerinde sık sık elektrik kesintileri gerçekleşiyor. Rusya, kripto para madencileri için daha yüksek elektrik fiyatları getirebilir.

Rusya Genel

Rusya Yasa Dışı Madencilik Operasyonlarını Engellemeye Çalışıyor

Ülke genelinde madencilik operasyonlarına yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Kolluk kuvvetleri, yakın zamanda Dağıstan’da iki yasadışı kripto para birimi madenciliği operasyonunu durduru. Kolluk kuvvetleri, 1.500’den fazla madencilik ekipmanına el koydu. Madencilik operasyonlarından biri, Rusya’ya bağlı olan bir devlet kurumuydu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version