Muhabbit

Rusya’ya Trezor Cüzdan Sevkiyatları Durduruldu

Rusya’ya artık soğuk cüzdan sevkiyatı olmayacak!

Bildiğiniz gibi Rusya’ya Ukrayna işgalinden sonra birçok yaptırım uygulandı. Yaptırımların sayısı artarken bir haber de Trezor cüzdan üretici firması Satoshi Labs’dan geldi.

Trezor’un soğuk cüzdan üretici şirketi Satoshi Labs bir açıklama ile artık Rusya’ya soğuk cüzdan sevkiyatlarını durdurduğunu söyledi.

Trezor donanım cüzdanı

Yapılan yaptırımlardan sonra birçok ülke, Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için kripto para kullanacağını düşünüyordu. Hatta bazı verilere göre kripto paralar kısmen kullanılmaya başlanmıştı.

Avrupa Birliği ve G7, yakın zamanda toplanarak Rusya’ya yapılan yaptırımlara kripto paraların da eklenmesi gerektiği kararını almıştı. Bu karar üzerine bazı kripto para borsaları Rusya’ya hizmet vermeyi durdururken bazıları aynı şekilde işlem yapmaya devam edeceklerini açıkladılar.

Rusya’ya yapılan yaptırımlardan ilk olan SWIFT işlemlerinin engellenmesi oldu. Sonrasında ise PayPal, Mastercard ve Visa, Rusya’daki tüm işlemlerini durdurdu. Hatta bu haberlerden sonra tarafsızlığıyla ünlü İsviçre, Rus vatandaşlarının tüm kripto varlıklarını dondurduğunu açıkladı.

Tüm bu yasaklamaların ortasında, Coinbase CEO’su Brian Armstrong şu şekilde bir açıklama yaptı:

Masum Rus vatandaşlarının kripto para kullanımını engellememeliyiz.

Kripto para pazarları Rusya-Ukrayna savaşında taraf seçmeye başladı

Yetkililer yaptırım kararından sonra kripto para şirketlerinden de Rusya’ya hizmet durdurmasını istedi.

Coinbase ve Kraken borsaları Rusya’ya hizmet vermeyi kesmeyeceklerini açıklamışlardı. Ancak Trezor’un hizmet durdurma kararı diğer borsalar ile ters düştü.

Dünya’nın en büyük kripto para borsası Binance ise hizmet durdurmadı ancak yaptırım listesindeki hesapları dondurdu.

Rusya – Ukrayna savaşında tüm kripto para borsaları taraf tutmaya başladı. Bazıları Rusya’ya hizmet vermeye devam ederken bazıları Ukrayna’ya bağış topladı ve bağış platformları kurdu. Toplanan bağışlar 60 milyon doları geçti. Trezor’un ana şirketi Satoshi Labs de BTC olarak Ukrayna’ya 1 milyon euro bağışladı.

Trezor Cüzdan Nedir?

Trezor kullanım kolaylığını bozmadan yüksek seviyeli güvenlik sağlayan bir cüzdan sistemidir. Soğuk cüzdanlardan farklı olarak Trezor cüzdan işlemleri online bir cihaza bağlıyken de imzalayabilir. Bu da güvenli olmayan bilgisayarları kullanırken bile işlem yapmanızı sağlar.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version