Muhabbit

Sadece 21 Milyon Bitcoin Olduğunu Mu Düşünüyorsunuz?

Bir daha düşünün.

on

Bir değerlendirme kuruluşu olan Weiss’e göre, dünya üzerinde 21 Milyondan daha fazla Bitcoin (BTC) var.

Weiss’in 25 Mayıs tarihinde attığı bir tweette, borsaların gerçekte var olan Bitcoin miktarından daha fazlası olduğu izlenimini verebilmek için kaldıraç kullandığını iddia etti.

21 Milyondan Fazla

Genel görüşten ziyade Weiss, “#Bitcoin arzı 21 milyondan fazla.” diye tweet attı.

Borsalar, herhangi bir kripto para biriminin mevcut arzından, tıpkı bankaların itibari para birimlerinin arzından yararlandığı gibi yararlanır.

Weiss, bu tweetlerinde genel olarak borsa modelini eleştiriyor gibi görünüyor. Son zamanlarda ezici bir şekilde popüler olmaya başlayan emanet edilebilir borsalar, firmanın nezdinde gereksiz görünüyor ve bir güven problemi içeriyor.

Tweet şöyle devam ediyor;

Kripto paralarınızı kendiniz muhafaza etmelisiniz, anahtar sizde değilse, kripto paralarınız sizin değildir.

Doğrulanmış Bitcoin arzı günümüz itibariyle 18.3 milyona ulaşmış durumda, fakat her biri dolaşımda değil. Tahminlere göre yaklaşık 4 milyon kadarı geri döndürülemez bir şekilde kayıp konumunda.

Bitcoin’in “C-” Performansı

2018’in sonundan bu yana, borsaların Bitcoin rezervleri çok düşük seviyelerde geziyor. Bu değişim ayrıca, Bitcoin kullanıcılarının son zamanlarda üçüncü tarafın bu birimleri saklama hakkı konusundaki risklerinin farkındalığının artmasından bağımsız bir şekilde geldi.

Bitcoin’in 1 senelik borsa rezervlerinin değişimi. Kaynak: CrytoQuant

Özellikle, bu yıl 3 ocakta ikincisi gerçekleşen Proof of Keys etkinliği dolayısıyla Bitcoin’in borsa rezervleri az da olsa etkilenmiş gibi görünüyor.

Weiss’in yaptığı araştırmalarda, kripto değerlendirmelerinde Bitcoin’in 1. sırada olduğunu fakat belli başlı zamanlarda Bitcoin’in üstüne çıkan kripto para birimlerinin varlığından bahsetti. Bu durum, BTC ağından çok daha teknolojik ağlara sahip olan altcoinlerin var olması nedeniyle yaşanıyor.

An itibariyle, Bitcoin’in genel skoru A ile zirvede. Fakat Weiss’e göre asıl önemli olan skor piyasa performansı skoru, Bitcoin’in bu alandaki skoru ise C-.

Son Yazılar

Exit mobile version