Muhabbit

Sahra Altı Afrika’nın Ödeme Sorunları Dijital Para İle Çözülecek!

Afrika’nın ekonomik büyümesinin önündeki engeller dijital paralar ile çözülmeye çalışılacak.

Afrikalılar Para Transferlerinde Kripto Paralara Yöneldi.

Afrikalılar Para Transferlerinde Kripto Paralara Yöneldi.

Son zamanlarda dijital paralara olan küresel ilgi arttıkça, sektördeki bazı önemli oyuncular dijital paraların özellikle Sahra Altı Afrika’da daha fazla benimsenmesi için girişimlerde bulunmaya başladı.

Washington merkezli tanınmış bir düşünce kuruluşu olan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi, Afrika Programı kapsamında, Sahra altı Afrika’daki kripto kullanıcıları için daha fazla seçeneği barındıran yeni bir analiz raporu yayımladı.

Analizin yazarları Judd Devermont ve Topaz Mukulu’nun, yaptıkları açıklamalarda kripto paraların gelecekteki rolü konusunda son derece iyimser oldukları görülüyor. Bu kapsamda yayımlanan rapora göre analistler, özellikle dijital para birimlerinin yakın gelecekte genel olarak Sahra altı Afrika’da daha yaygın hale geleceğini öngörüyorlar. 

Bunun yanında raporun yayımlandığı gün G-20’nin danışma grubu tarafından oluşturulan Finansal İstikrar Kurulu’da, Sahra Altı Afrika Grubu için bir toplantı düzenledi. Grup tarafından yapılan toplantıda “küresel dijital paralar” ile ilgili düzenleyici ve denetleyici sorunlar da dahil olmak üzere, sınır ötesi ödemeleri geliştirmeye yönelik yol haritasın konularında görüşmeler yapıldı.

Sahra Altı Afrika bölgesi, teknolojik ve ekonomik kalkınma açısından değişen bir dizi ülkeye sahiptir. Bölgenin ortak bir para birimi veya ticaret yasaları olmadığı için bölgeler arası sınırlar, ticaret ve büyümenin önünde engeller haline gelmektedir. Sahra Altı Afrika aynı zamanda para transferlerinin de en pahalı olduğu bölge konumundadır.

Konu ile ilgili olarak Brookings adlı düşünce kuruluşunun açıklamasına göre, bu bölgelerde yapılan para transferleri gönderim miktarının neredeyse %9′una mal oluyor

Kaynak: COVID-19 Crisis Through a Migration Lens

Afrika’nın en büyük ekonomisi olan Nijerya, bu kapsamda yer alan sıkıntıları çözmek adına, blockchain ve  kripto para birimi kullanımını düzenlemede son zamanlarda attığı adımlar ile bölgedeki en iddialı ülke haline geldi.

Bunun yanında bölgede yer alan diğer Afrika ülkelerinin de ekonomik canlanmayı sağlamak ve gelişen teknolojiyi takip etmek için Blockchain teknolojisinden faydalanma çalışmaları yaptıkları bilinmektedir.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Stablecoin Haberleri İçin: Stablecoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version