Muhabbit

Sakarya Üniversitesinden Kripto Para Hamlesi Geldi!

Kripto paralar hayatımıza her geçen gün daha fazla entegre olmaya devam ediyor

Artan benimsenmesiyle birlikte, kripto paralar hayatımıza her geçen gün daha fazla entegre olmaya devam ediyor. Gelişen teknolojiyle birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimleri bu kez Sakarya Üniversitesinin eğitim müfredatına girmeye hazırlanıyor.

Kripto Paralar, NFT, Blockchain ve Metaverse Gibi Başlıklar Derslerde Okutulmaya Başlayacak!

Metaverse

Medyabar gazetesinin edindiği bilgilere göre, Sakarya Üniversitesi yönetimi gelecek yıl öğrencilerine farkındalık oluşturmak için eğitim müfredatına günümüzün popüler kavramları olan kripto paralar, NFT, blockchain ve metaverse gibi konuları ekleyecek. Medyabar’ın edindiği bilgilerde Sakarya Üniversitesinde kripto para bölümünün şu an için erken olduğu fakat kısa zamanda bu konu ile ilgili çalışmalar yapılacağı belirtildi.

YÖK Başkanı Yeni Bölüm Müjdesi Verdi!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Üniversite öğrencilerinin sorular yönelttiği etkinlikte NFT ve metaverse konularına ilişkin sorular da soruldu.

YÖK Başkanı Özvar’a “NFT ve blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılır mı?” sorusu yöneltilirken, Özvar “Doğrudan bu temaları da içeren bölümler ve programlar üzerine çalışmalar yapıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version