Muhabbit

Saldırı Altındaki Ukrayna, Bağış Toplamak İçin Airdrop Düzenliyor!

Ukrayna, Rus işgalinden bu yana kripto para fonlaması çabalarından toplam 48.000’den fazla kripto varlık bağışıyla 37.9 milyon dolar topladı.

Rusya işgali altındaki Ukrayna, resmi Twitter hesabından bir duyuru yaptı. Duyuruya göre Ukrayna’ya bağış yapanlara airdrop düzenlenecek.

Ukrayna’nın resmi Twitter hesabı bugün (02.03.2022) airdrop’un onaylandığını yazdı.

İlginizi Çekebilir: Blockchain Sözlüğü: Bilinmesi Gereken Kavramlar!

Resmi hesaptan paylaşılan tweet’te ayrıca, Ukrayna için kripto para bağış kampanyası haberlerinin artık hükümetin resmi hesabı aracılığıyla değil, Başbakan Yardımcısı Fedorov Mykhailo‘nun hesabından paylaşılacağı belirtiliyor.

Hükümet dağıtılması planlanan airdrop ile ilgili şimdilik fazla detay vermedi. Bu yüzden hangi blok zincirinde olacağı, NFT mi yoksa token mı verileceği, ödülün bağış miktarına göre mi değişeceği ya da merkezi platformların bu olası tokenı listeleyip listelemeyeceği gibi akıllarda birçok soru oluştu.

An itibarıyla son veriler

Ukrayna’ya kripto para bağışlarını an itibarıyla buradan takip edebilirsiniz.

Ukrayna; Bitcoin, Ethereum, Tether ve Şimdi de Polkadot Kabul Ediyor!

Ukrayna hükümeti ilk olarak, işgalin başlamasından iki gün sonra 26 Şubat 2022’de Twitter hesabından Bitcoin, Ethereum ve Tether (USDT) bağışlarını kabul ettiğini paylaşmıştı. Dün (01.03.2022 ) Polkadot bağışlarını da kabul etmeye başladığını ve yakın zamanda birçok kripto para birimini kabul edeceklerini duyurdu.

Ukrayna ile ilgili tüm haberler için buraya tıklayabilirsiniz.

Elliptic‘in son verilerine göre Ukrayna, Rus işgalinin başlangıcından 02.03.2022’ye (bugüne) kadar kripto para fonlaması çabalarından toplam 48.000’den fazla kripto varlık bağışıyla 37,9 milyon dolar topladı. Bu rakam, en son Polkadot’un kurucusu Gavin Wood’un 5,8 milyon dolarlık bağışını ve 200.000 doların üzerinde değere sahip bir CryptoPunk NFT‘sini de içeriyor.

Daha önceki Elliptic araştırmasında belirtildiği gibi orduyu destekleyen Ukraynalı bir sivil toplum kuruluşu (STK) olan Come Back Alive tarafından da birkaç milyon dolarlık kripto varlık bağışı alınmıştı. Ancak üyelik platformu Patreon, 24 Şubat’ta Come Back Alive‘in askeri faaliyetlerini ve kendi platformlarının politika ihlallerini öne sürerek bağış sayfasını askıya aldığını duyurmuştu.

Kripto Paralar ve Savaş Ekonomisi

Bu son yaşananlar bazı açılardan büyük önem taşıyor. Saldırı altındaki bir ülkenin devleti token çıkarıyor ve ardından fon toplayabilmek için airdrop yapıyor. Anlaşılan o ki kripto paralar savaş durumunda bile efektif araçlar olarak kullanılabiliyor. Tarihin sayfalarına geçecek birçok ilk, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye çalışması esnasında yaşanıyor.

Airdrop Nedir?

Airdrop, belirli kripto para ya da NFT’lerin ücretsiz olarak farklı cüzdan adreslerine dağıtılması demektir. Bu yöntem, genellikle projelerin kendilerini tanıtmak için uyguladıkları bir pazarlama stratejisidir. Projelerin erken aşamalarında airdrop’lar ile kripto para ya da NFT elde eden yatırımcılar, ilerleyen zamanlarda bu varlıkları çok daha yüksek fiyatlara satabilirler.

Son zincir üstü (on-chain) verilere göre, Ukrayna airdrop haberini açıkladıktan sonra 7 milyon doların üzerinde kripto para bağışı aldı bile.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version