Muhabbit

Samsung, Bitcoin Futures ETF’sini Tanıttı!

Samsung, kripto para sektöründe büyümeye devam ediyor.

Samsung’un yatırım kolu Samsung Varlık Yönetimi Hong Kong (SAMHK), Hong Kong borsasında “Samsung Bitcoin Futures Active ETF”sini 13 Ocak 2023 tarihinde listelediğini açıkladı.

Samsung’un bu hareketi, bölgede hem hükümetten hem de kurumsal yatırımcılardan gelen ilginin artması üzerine geldi. ETF (borsa yatırım fonu), Şikago Ticaret Borsası’nda (CME) listelenen Bitcoin vadeli işlem ürünlerine yatırım yaparak Bitcoin’in spot fiyatını takip edecek. ETF birincil olarak CME Bitcoin Vadeli İşlemlerine yatırım yapacak, ikincil olarak CME Mikro-Bitcoin Vadeli İşlemlerine yatırıma odaklanacak.

Şu anda Hong Kong borsası, Asya’daki Bitcoin vadeli ETF’lerinin alınıp satılabildiği tek borsa. Samsung Bitcoin Vadeli ETF’si, 2022 yılında 70 milyon dolarlık işlem hacmine sahip Hong Kong Kripto Vadeli İşlemleri ETF’sine katıldı. Dünya genelinde Bitcoin ETF’si ticaretine izin veren borsalar arasında Kanada, ABD, Avustralya’nın yanı sıra İsviçre gibi bazı Avrupa ülkeleri bulunuyor.

Samsung Varlık Yönetimi Hong Kong Başkanı Park Seong-jin konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Hong Kong, Asya’da Bitcoin vadeli işlem ETF’lerinin kurumsal pazarda listelendiği ve işlem gördüğü tek pazardır. Bu ETF, risk yönetimi konusundaki deneyimlerini yansıtan rekabetçi bir ürün olarak Bitcoin ile ilgilenen yatırımcılar için yeni bir seçenek olacak.”

Bu ETF’nin borsada listelenmesi, perakende ve kurumsal yatırımcıları Bitcoin’i tanıtma konusunda yeni bir adım. Bu ETF’den kazanç sağlayan yatırımcıların kripto para dünyasına da girmesi bekleniyor. Samsung’un ünü ve markasının gücü dikkate alındığında yatırımcılar bu ETF’ye rahatça yatırım yapabilir.

Samsung, ETF’sini Piyasa Yükselirken Tanıttı

Samsung’un ETF hareketi, Bitcoin’in tekrardan 18.000 dolar üstüne çıkmasından hemen sonra geldi. Bitcoin’in bu değeri kullanıcılar arasında boğa döneminin başlayacağı potansiyel bir nokta olarak görülüyor. Diğer kripto para birimlerinin de bu modele uyacağını düşünen yatırımcılar büyük bir boğa zamanının yakın olduğunu düşünüyor.

Samsung Varlık Yönetimi Hong Kong şirketi yönetiminde 2022 yılında 1,4 milyar dolar bulunuyordu. Dünyaca tanınan marka, 2022 yılında sıkça kripto para dünyasına giriş yaptı ve blok zinciri teknolojisini kullandı. Öyle ki yeni çıkardığı akıllı telefon olan Galaxy S22 yüklü bir blok zinciri cüzdanı ile satılıyor.

ETF, piyasa değeri 300 milyar dolar olan küresel markanın kripto para birimlerine artan ilgiden yararlanmak istediğinin bir başka göstergesi olarak görülüyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version