Muhabbit

Samsung Galaxy Telefonlar Artık Stellar’ı Destekliyor!

Seçili telefonlar arasında Galaxy S10 ve S20 serileri bulunmakta.

Stellar Vakfı

Samsung yeni duyurusu ile birlikte bazı telefonlarında Stellar Blockchain’ini destekleyeceğini açıkladı.

Seçili telefonlar arasında Galaxy S10 ve S20 serileri bulunmakta.

Stellar ağının arkasındaki kar amacı gütmeyen vakıf Stellar Vakfı, Samsung ile bir ortaklığa giderek, bahsi geçen cihazlar üzerinde Samsung Blockchain Keystore entegrasyonunu başlattı.

Yeni ortaklık sayesinde kullanıcılar Stellar ağı için kullanacakları özel anahtarları (private key) telefonları üzerinde saklayabilecekler. Ek olarak geliştiriciler Stellar Blockchain’i üzerinde Galaxy telefonlarda çalışabilecek uygulamalar geliştirebilecek.

Stellar Vakfı tarafından yapılan açıklamada DSTOQ, SatoshiPay, Litemint ve Nodle gibi startupların şimdiden çalışmaya başladıkları belirtilmiş durumda.

Vakıf CEO’su Denelle Dixon konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Samsung ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığın daha fazla geliştiriciyi ve kullanıcıyı blockchainin ve bu entegrasyonun sunduğu avantajlardan yararlanmaya teşvik edeceğini düşünüyoruz.

Atılan bu adımın sadece başlangıç olduğunun altını çizen Dixon, çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Samsung tarafından sunulan özel anahtar yönetim çözümü, kullanıcı dostu arayüzü ile blockchain teknolojisi adaptasyonu için oldukça önemli.

Samsung ile gerçekleştirilen bu ortaklık sayesinde Key Store üzerinde desteklenen blockchain ağı sayısı 5’e çıkmış oldu. Samsung Key Store hali hazırda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tron (TRX) ve Güney Kore merkezli Kakao’nun Klaytn (KLAY) blockchain ağını desteklemekte.

Samsung’un private key saklama aracı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizler “private key”inizi Samsung cihazınızda saklamak ister misiniz?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

Son Yazılar

Exit mobile version