Muhabbit

Samsung, Yeni Metaverse Projesini Açıkladı!

Roblox evrenindeki Space Tycoon nasıl olacak?

Büyük şirketler metaverse evrenine girmeye devam ederken, bir haber de elektronik devi Samsung’tan geldi. Samsung, Roblox evreninde Space Tycoon adlı bir dünya oluşturduğunu açıkladı.

Space Tycoon’da kullanıcılar uzay istasyonunun bir parçası olarak görev alacak. Kullanıcılar tasarımlar için gerekli malzemeleri toplayarak Samsung ürünlerini üretecek. Sanal dünya ayrıca oyuncuların avatarları için bir mağazadan ürün satın alma fırsatı da sunacak. Bu deneyim, marka ve ürünleri hakkında bilgi edinme fırsatına sahip olacak ve daha çok genç kitleye yönelik olacak.

Samsung’un Kurumsal Tasarım Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Jin soo Kim, Samsung Space Tycoon hakkında şunları söyledi:

“Z kuşağı müşterilerimize daha önceden hiç deneyimlemedikleri bir Samsung ürünleri deneyimi sunmak istiyoruz. Hem mevcut hem de gelecekteki müşterilerimiz için daha anlamlı ve eğlenceli dijital deneyimler sunabilecek içerikler sergilemeye devam edeceğiz.”

Samsung’un Metaverse blok zinciri geçmişi

Samsung’un oyun ve eğlence sektörlerinde birçok yazılım deneyimi bulunuyor. Şirket blok zinciri evrenine girmek için de birçok proje geliştiriyor ve bu projeler için önemli ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi Nifty Gateway ortaklığıyla çıkardığı NFT platformu. Bu ortaklık sayesinde Samsung akıllı TV’ler aracılığıyla NFT işlemleri yapılabiliyor.

Ayrıca şirket yatırımlarını daha çok metaverse temalı platformlar üzerine yoğunlaştırdı. Şirket, 2022 Nisan ayında Koreli metaverse şirketi Doubleme’in A Serisi fon toplama turuna katıldı. Aynı zamanda şirket 2022 Ocak ayında en popüler metaverse evrenlerinden biri olan Decentraland’de sanal bir mağaza açtı.

Samsung, yazılım olarak metaverse’e odaklanmış olsa da henüz donanımsal bir çalışma yapmadı. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik genellikle metaverse ile ilgili olsa da, şirket henüz bu alanlarda çalışma yapmadı.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version