Muhabbit

Samsung, Bir Anda Blockchain Ataması Yapıyor!

Koreli teknoloji devi Woong Ah-yoon’u blockchain departmanının başkanı olarak atadı.

samsung

Samsung resmi bir açıklama yapmadan, AI PM Group / Blockchain Dev Group’a yeni bir başkan atadı.

IBM’de Blockchain Solutions For Healthcare and Life Sciences departmanının baş mimarlığını yapmış olan Woong Ah-Yoon, yakın bir zamanda LinkedIn profilini güncelledi. Profilini yeni güncellemesine rağmen, yöneticilik unvanını Ocak 2020’den bu yana yerine getirdiği, güncellenmiş profilde görülüyor.

Bir yerel medya kuruluşu olan FN News’a göre, Woong an itibariyle teknoloji devinin “Wireless” departmanın ek kuruluşu olarak faaliyet gösteren Blockchain Task Force Division of Samsung departmanının yöneticiliğini üstlenecek.

IBM’den Gelen Tecrübe

Ah-yoon, Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni bir blockchain vizyonu ile ilgili gelişimsel ve denetleyici bir rol izleyecek. Bu atamanın en büyük sebeplerinden biri, Woong’un IBM’de görev aldığı zamanlarda edindiği tecrübe olarak görülüyor. Yeni yöneticinin, Galaxy akıllı cihazlarının en önemli 3 hizmetinden bir olan Samsung Health’ın gelişimine katkı sağlayacağına inanılıyor.

Ayrıca bir başka söylentiye göre, bu atamanın en büyük amacının, Samsung’un yeni geliştirmekte olduğu blockchain tabanlı sağlık yönetimi hizmeti Limbo’nun geliştirilmesi olduğu konuşuluyor. İşbu uygulama, kullanıcısına koşu ve yürüyüş gibi aktivite görevleri vererek kullanıcısını ödüllendiren bir yapıya sahip.

Yerel medya kuruluşlarının yaptığı haberlerden sonra, Samsung bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Basında yer almış olan bu duruma ithafen, iç organizasyonumuz ve insan kaynaklarımız ile ilgili bilgileri doğrulamayı tercih etmiyoruz.

Teknoloji Devinin Blockchain Hamlesi

Bu durumla birlikte görünüşe göre, teknoloji devi sunduğu hizmetlere blockchain teknolojisini entegre ederek, hizmetlerinin işlevselliğini güçlendirmek istiyor.

Samsung’un amiral gemisi sıfatında çıkarttığı en son ürün olan Galaxy S20 serisinde, blockchain güvenlik özelliklerini ön plana çıkartılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise bu konuyla alakalı yepyeni bir güvenlik sistemi geliştirdiğini açıklayan Samsung, kripto işlemlerin güvenliğini sağlamak adına bağımsız bir güvenlik yongası geliştirdiğini bildirmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version